Γάζα: Ρουκέτα εκτοξεύθηκε κατά του Ισραήλ

Ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες, λίγες ώρες αφότου ένας 26χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στα επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός από τη ρίψη της ρουκέτας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Άλλοι οκτώ Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια στις διαδηλώσεις ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Τέσσερις διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί πριν από μία εβδομάδα στην περιοχή των συνόρων ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ.

Περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε διάφορα σημεία του τείχους ασφαλείας και πολλοί από αυτούς πέταξαν πέτρες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση μέσων αντιμετώπισης ταραχών για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες, συμπλήρωσε η ίδια.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, Παλαιστίνιοι έστειλαν για άλλη μια φορά ιπτάμενους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στο έδαφος του Ισραήλ πριν αρχίσουν οι διαδηλώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.