Γερμανία καλεί Βρετανία να παραμείνει στην Ε.Ε.: «Θα μας λείψετε»

«Θα μας λείψει το θρυλικό βρετανικό μαύρο χιούμορ και η παμπ μετά τη δουλειά για μια μπίρα. Θα μας λείψει το τσάι με γάλα και η οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Θα μας λέιψει και η χριστουγεννιάτικη παντομίμα. Αλλά πάνω από όλα, θα μας λείψει ο βρετανικός λαός – οι φίλοι μας στην άλλη πλευρά της Μάγχης».

Με μία συγκινητική επιστολή, με θύμησες από την εποχή της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η διάδοχος της Άγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, καλεί τους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ε.Ε.

Τις δύσκολες ώρες που περνά η Βρετανία, χωρίς σχέδιο και χωρίς κοινή γραμμή για την αποχώρησή της από την Ένωση περί τους τρεις μήνες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 29ης Μαρτίου, η εκλεκτή της Μέρκελ ενώνει τη φωνή με Γερμανούς πολιτικούς, βιομηχάνους και καλλιτέχνες σε μία επιστολή, την οποία δημοσιεύουν σήμερα οι «Times» του Λονδίνου.

«Χωρίς το σπουδαίο σας έθνος, αυτή η ήπειρος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα», αναφέρουν στην επιστολή τους οι συντάκτες, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times. «Μετά τις φρικαλεότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανία δεν μας εγκατέλειψε. Καλωσόρισε και πάλι τη Γερμανία ως κυρίαρχο κράτος και ως ευρωπαϊκή δύναμη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.