Γερμανία: Mολότοφ σε τουρκικό τζαμί με «οσμή» PKK

Ισλαμικό τέμενος στην Ουλμ, πόλη της νότιας Γερμανίας, δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ, η οποία προκάλεσε ζημιές στον χώρο, που ανήκει στην τοπική τουρκική μουσουλμανική κοινότητα.

Από την επίθεση δεν υπάρξαν τραυματισμοί.

Η επίθεση έρχεται δύο εβδομάδες μετά από αντίστοιχο περιστατικό στο Βερολίνο, το οποίο επίσης αποτελούσε χώρο συγκέντρωσης και προσευχής Τούρκων μουσουλμάνων πιστών.

Σύμφωνα με το διεθνές αραβικό δίκτυο Al Jazeera, μέλη και οπαδοί του παράνομου στην Τουρκία Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) και του αδελφού του κόμματος στη Συρία, Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), έχουν αναλάβει την ευθύνη για προηγούμενες επιθέσεις σε τουρκικούς στόχους στη Γερμανία από την αρχή του έτους, σε απάντηση για την εκστρατεία της Τουρκίας κατά των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία.

To PYD αποτελεί το βασικό πολιτικό σκέλος των YPG.

Στόχοι επίθεσης έγιναν, σύμφωνα με το δίκτυο, τουρκικά ισλαμικά τεμένη, γραφεία οργανώσεων και καταστήματα σε Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο και Άαχεν.

To PKK έχει κηρυχθεί παράνομο στη Γερμανία από το 1993, ωστόσο διατηρεί χιλιάδες υποστηρικτές στη χώρα.

Στη Γερμανία ζουν 3 εκατ. Τούρκοι και τουρκικής καταγωγής πολίτες, πολλοί εκ των οποίων είναι δεύτερης και τρίτης γενεάς και έχουν πλέον γερμανική υπηκοότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.