Γκουτέρες: Αν κάποιοι δεν κάνουν όσα απαιτούνται, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Έκκληση σε όλες τις χώρες του κόσμου να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος η επιδημία πνευμονίας που οφείλεται στον κοροναϊό να προκαλέσει κρίση με «δραματικές συνέπειες» για τη δημόσια υγεία και για την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, απηύθυνε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στο κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Γκουτέρες απηύθυνε κάλεσμα να καλυφθεί πλήρως το αίτημα του ΠΟΥ για τη συγκέντρωση 675 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αντίδρασή του στην επιδημία του COVID-19 το προσεχές τρίμηνο.

«Όλες οι χώρες – καθώς πλέον το πρόβλημα πλήττει πολλές χώρες του κόσμου – πρέπει να κάνουν το παν ώστε να είναι προετοιμασμένες» για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ανέφερε ο Γκουτέρες έπειτα από την ενημέρωσή του από τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους και άλλους αξιωματούχους. «Είναι ακόμη εφικτό να περιοριστεί η επιδημία, όμως αν κάποιοι αποτύχουν, αν κάποιοι δεν κάνουν όλα όσα απαιτούνται, η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο με δραματικές συνέπειες για την υγεία και για την οικονομία παγκοσμίως», προειδοποίησε ο γ.γ. του ΟΗΕ.

Η έκκληση του ΠΟΥ για τη συγκέντρωση κεφαλαίων είναι καίριας σημασίας προκειμένου να προσφερθεί βοήθεια σε κυβερνήσεις που δεν έχουν στη διάθεσή τους μέσα και να «αποφευχθεί» το ενδεχόμενο αυτή η «τραγική επιδημία» να μετατραπεί σε «παγκόσμιο εφιάλτη», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.