Η απίθανη αιτία που «έριχνε» κάθε πρωί το Internet σε ένα χωριό

Επί 18 μήνες, καθημερινά, οι κάτοικοι σε ένα χωριό της Ουαλίας έμεναν χωρίς Internet από τις 7 το πρωί.

Τι κι αν είχε ευρυζωνική σύνδεση, τι κι αν ήρθαν τεχνικοί και άλλαξαν τις καλωδιώσεις, η σύνδεση όλου του χωριού με το διαδίκτυο συνέχιζε να «πέφτει».

Πριν από λίγες ημέρες οι κάτοικοι στο χωριό Αμπερχόουζαν, στην κομητεία Πόουις της κεντρικής Ουαλίας, ανακάλυψαν επιτέλους την αιτία του κακού: μια πολύ παλιά τηλεόραση, η οποία εξέπεμπε ένα σήμα που επηρέαζε τη σύνδεση.Το πρόβλημα εντοπίστηκε όταν οι τεχνικοί του παρόχου σύνδεσης Openreach, οι οποίοι πάλευαν επί 18 μήνες με νέα καλώδια και μετρητές να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος, χρησιμοποίησαν μια συσκευή ανάλυσης φάσματος εντόπισαν τον ένοχο.

Πλέον θεωρούνται ήρωες.

Ένας κάτοικος του χωριού, που επέμεινε στην ανωνυμία του, άναβε κάθε πρωί στις 7 την παλιά του τηλεόραση, χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες της κίνησης αυτής. Η μεταχειρισμένη του τηλεόραση εξέπεμπε όταν άναβε έναν υπέρηχο ο οποίος προκαλούσε τέτοια ηλεκτρική παρεμβολή στο σήμα του ευρυζωνικού Ίντερνετ ώστε διέκοπτε τη σύνδεση σε όλο το χωριό.

Τρομαγμένος από τις συνέπειες που προκαλούσε η λειτουργία της τηλεόρασης ο ιδιοκτήτης της την έσβησε αμέσως και υποσχέθηκε να μην την ξανανάψει ποτέ, υπό τον όρο να μη μαθευτεί το όνομά του.

Πράγματι η σύνδεση στο χωριό δεν εμφάνισε ξανά πρόβλημα, όπως διαβεβαιώνει η εταιρεία πάροχος.

Πάντως η Σούζαν Ράδερφορντ, επικεφαλής τεχνικός της εταιρείας, λέει στο CNNi πως αυτού του είδους το πρόβλημα είναι πιο συνηθισμένο από όσο πιστεύεται.

«Οποιαδήποτε ηλεκτρική μικροσυσκευή από τα εξωτερικά φώτα ενός σπιτιού μέχρι ένας φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να δυνητικά να έχει επίδραση στην ευρυζωνική σύνδεση».

Νωρίτερα φέτος, η βρετανική ρυθμιστική αρχή Ofcom προειδοποίησε ότι τα μικροκύματα μπορούν να επιβραδύνουν το σήμα Wi-Fi, ενώ στην αρχή του lockdown δημοσιοποίησε μία σειρά από συμβουλές για το πώς μπορούν να μείνουν συνδεδεμένα τα νοικοκυριά δεδομένου ότι χιλιάδες άνθρωποι έπρεπε να δουλεύουν από το σπίτι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.