Η Βιέννη πανηγυρίζει τη νίκη της «καλής Αυστρίας», για μία σύντομη μόνο ανάσα

Μετά από μία εξοντωτική και μακρόσυρτη προεκλογική εκστρατεία, η Βιέννη εμφανίζεται ανακουφισμένη βλέποντας την «καλή Αυστρία» (όπως χαίρονται να λένε τα πρωτοσέλιδα) να επικράτησε στις προεδρικές κάλπες. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το καθαρό προβάδισμα του Μπέλεν -μεγαλύτερο μάλιστα από ό,τι πριν- όμως όλοι, πολιτική ηγεσία και ΜΜΕ, τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός: Η ακροδεξιά πήρε κάτι λιγότερο από τις μισές ψήφους και έχει πιστοποιημένη τη δυναμική της όποτε στηθούν οι επόμενες κάλπες.

Στους τίτλους εφημερίδων εντός και εκτός Αυστρίας κυριαρχεί ο τόνος ανακούφισης αλλά και ο προβληματισμός για το ότι τα πράγματα έφτασαν μέχρι εδώ. «Μία ψήφος της “άλλης Αυστρίας”» είναι το άρθρο της Standard, «στο τέλος υπάρχουν μόνο ηττημένοι» γράφει η Kurier, «Η Αυστρία επέλεξε το ασφαλές» λέει η τάμπλοϊντ Krone.

Ανάλογο είναι και το βλέμμα των εφημερίδων γύρω από τις Άλπεις: «Ο Μπέλεν πρέπει να κλείσει τα χαρακώματα» γράφει η βαυαρική SZ, «η Ευρώπη της ελευθερίας ανασαίνει» γράφει η γερμανική FAZ, «μία ανάσα ανακούφισης, τίποτε παραπάνω» λέει το Spiegel, «η Αυστρία στο πράσινο και απέναντι σε όλους» γράφει η γαλλική Monde, «ανάσα ανακούφισης για την Ευρώπη» βλέπει στην ανάλυσή της η ιταλική Repubblica, ίδια φρασεολογία («σημάδι ανακούφισης») και για την ανάλυση του βρετανικού Guardian.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.