Ικανοποίηση Αναστασιάδη μετά τη συνάντηση με Γιούνκερ

Την ικανοποίηση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.

«Ήταν μια πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση σε μια κρίσιμη συγκυρία για το Κυπριακό. Ήταν κοινή πεποίθηση του προέδρου της Επιτροπής και του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια ενός κράτους μέλους είναι η λειτουργικότητα του συστήματος διακυβέρνησης, καθώς και η ίδια η ιδιότητά του ως κράτος μέλος της ΕΕ» δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως είπε, ο πρόεδρος της Επιτροπής επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να παραστεί στην πολυμερή διάσκεψη που ξεκινά στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου, όπως ξεκάθαρα καταγράφεται και στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα έξι κεφάλαια που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, την ανάγκη συμβατότητας της λύσης με το κοινοτικό κεκτημένο, καθώς επίσης και σε θέματα παρεμφερή με τα έξι κεφάλαια, όπως η ad hoc επιτροπή για εφαρμογή του κεκτημένου στις κατεχόμενες περιοχές στη βάση του Πρωτοκόλλου 10 μετά την επίλυση του Κυπριακού, και πώς οι εργασίες αυτής της ad hoc επιτροπής συνδέονται άμεσα με την πρόοδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Η Επιτροπή είναι παρούσα σε αυτήν την κρίσιμη και ιστορική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία και είναι έτοιμη να αναλάβει τις όποιες ευθύνες της αναλογούν έναντι ενός κράτους μέλους», κατέληξε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.