ΗΠΑ: Απερρίφθη από τη Γερουσία νομοθετική πρόταση κατάργησης του Obamacare

Νομοθετική πρόταση κατάργησης του Obamacare απέρριψε η Γερουσία των ΗΠΑ, θέτοντας σε κίνδυνο την δυναμική των Ρεπουμπλικάνων και επιφέροντας πολιτικό πλήγμα στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.
Η πρόταση κατάργησης προβλέψεων του Obamacare, του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας που είχε προωθήσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καταψηφίστηκε με 51 ψήφους, έναντι 49 ψήφων υπέρ. Τρεις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο.
Πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσιγκτον εκτιμούν ότι το παραπάνω αποτέλεσμα αποτελεί άμεσο πολιτικό πλήγμα κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που σημαίνει και τον τερματισμό της επτάχρονης προσπάθειας των Ρεπουμπλικάνων να καταργήσουν το Obamacare.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο τον Μάιο, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία απέτυχαν να συναινέσουν, με συνέπεια την κατάρρευση του.
«Πρόκειται ξεκάθαρα για μία στιγμή απογοήτευσης» δήλωσε ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, μιλώντας στην Ολομέλεια του σώματος αμέσως μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.