ΗΠΑ: Σε τυφώνα εξελίσσεται η καταιγίδα Ησαΐας

Η τροπική καταιγίδα Ησαΐας αναμένεται να έχει ενισχυθεί και να βρίσκεται κοντά στην ισχύ του τυφώνα όταν θα φθάσει στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα, ωστόσο θα εξασθενίσει κάπως αφού φθάσει πάνω από τη γη, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Το σύστημα αυτό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από το ακρωτήριο Κανάβεραλ, στη Φλόριντα, με ριπές ανέμου μέγιστης ταχύτητας 110 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το NHC.

«Προβλέπεται βραδεία εξασθένιση αφού [η τροπική καταιγίδα] Ησαΐας φθάσει πάνω από τη γη στις Καρολίνες και κινηθεί διαπερνώντας τις μεσοατλαντικές ΗΠΑ αργά τη Δευτέρα και την Τρίτη», ανέφερε η διεύθυνση αυτή της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, η οποία εδρεύει στο Μαϊάμι.Οι κυκλώνες είναι συχνό φαινόμενο στη Φλόριντα αλλά αυτή τη φορά η πολιτεία πλήττεται ενώ προσπαθεί να διαχειριστεί ένα από τα χειρότερα στις ΗΠΑ ξεσπάσματα του κορονοϊού. Η πολιτεία έχει καταγράψει πάνω από 480.000 κρούσματα Covid-19, με δεκάδες χιλιάδες εξ αυτών να καταγράφονται μόλις την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε το Σάββατο ότι η υπηρεσία διαχείρισης έκτακτων αναγκών της πολιτείας παρέχει καταφύγιο με επαρκή εξοπλισμό προσωπικής προστασίας για 10.000 ανθρώπους. Ο ΝτεΣάντις κήρυξε τουλάχιστον δέκα κομητείες στις ακτές του Ατλαντικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το οποίο καθιστά ευκολότερη την ενεργοποίηση βοήθειας. Το παράδειγμά του ακολούθησε και ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ.

Η καταιγίδα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων στη Δομινικανή Δημοκρατία και είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα, να πλημμυρίσουν δρόμοι και να μείνουν χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσει στο Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.