Ιράν – Ιράκ: Τουλάχιστον 348 οι νεκροί του σεισμού

Τους 348 έφθασαν οι νεκροί από τον σεισμό των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος έπληξε περιοχή στα σύνορα Ιράν και Ιράκ, ενώ χιλιάδες έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 70.000, σύμφωνα με τις ιρανικές υπηρεσίες αρωγής, έχουν μείνει άστεγοι.

Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν στην επαρχία Κερμανσάχ του δυτικού Ιράν, ενώ 6.300 άνθρωποι έχουν καταγραφεί ως τραυματίες και στις δύο χώρες.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ, ενώ στην πρωτεύουσα Βαγδάτη οι κάτοικοι βγήκαν τρομαγμένοι στους δρόμους.

Η πόλη η οποία επλήγη στον μεγαλύτερο βαθμό είναι η Σαρπόλ Ε Ζαχάμπ του Ιράν, 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ιράκ, το νοσοκομείο της οποίας, συν τοις άλλοις, υπέστη σοβαρές ζημιές, κάτι που δυσχέρανε την περίθαλψη των τραυματιών.

Μία γυναίκα και το μωρό της, ωστόσο, ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συγκρεκριμένη περιοχή, η οποία κατοικείται κατά πλειοψηφία και από τις δύο πλευρές των συνόρων από Κούρδους, τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα με τούβλα λάσπης.

Περίπου 1,8 εκατ. άνθρωποι ζουν σε ακτίνα 100 χλμ. από το επίκεντρο του σεισμού. Στην ιρακινή πλευρά των συνόρων, οι περισσότερες ζημιές καταγράφονται στην πόλη Νταρμπαντιχάν, η οποία βρίσκεται στο ημιαυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν.

«Η κατάσταση εκεί είναι ιδιαίτερα κρίσιμη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ιρακινού Κουρδιστάν Ρεκαούτ Χάμα Ρασίντ.

Η Τουρκία μεταφέρει ήδη βοήθεια στους πληγέντες στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.