Ισραήλ: Βάπτισμα του πυρός για τα F-35

Ο επικεφαλής της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας επεσήμανε τη Τρίτη στο Twitter, ότι τα πολεμικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lighting 2 πήραν το βάπτισμα του πυρός σε διπλές αεροπορικές επιθέσεις.

«Πετάμε τα F-35 σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έχουμε ήδη επιτεθεί δύο φορές σε δύο διαφορετικά μέτωπα», φέρεται να πρόσθεσε ο υποπτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν απευθυνόμενος στους επικεφαλής 20 ξένων Πολεμικών Αεροποριών.

Ο Νόρκιν τους έδειξε επίσης τη φωτογραφία ενός ισραηλινού F-35 που πετούσε πάνω από τη Βηρυτό, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα F-35 κατασκευάζονται από την εταιρεία Lockheed Martin Corp -γνωστή και ως Joint Strike Fighter- ενώ στο Ισραήλ αποκαλούνται με το εβραϊκό όνομα Αντίρ (Ισχυρός).

Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα -πέρα από τις ΗΠΑ- που απέκτησε τη σειρά αεροσκαφών F-35. Τον Δεκέμβριο του 2016 έλαβε τα δύο πρώτα αεροσκάφη από μια συνολική παραγγελία 50. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, τουλάχιστον εννέα έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής.

Το F-35 Lightning II πρόκειται για ένα μονοθέσιο, μονοκινητήριο χαμηλής παρατηρησιμότητας μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς. Η πρώτη πτήση F-35 έλαβε χώρα στις 15 Δεκεμβρίου του 2006.

Η παραγωγή των πολεμικών αυτών αεροσκαφών συνιστούν το πιο ακριβό εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό, καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό τους από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ, περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά. Οι εσωτερικές αποθήκες οπλισμού που κατέχουν, αποτρέπουν τα ραντάρ απ’ το να εντοπίσουν τα ίχνη του οπλισμού του αεροσκάφους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.