Ισραηλινός στρατός: «Η Χαμάς ήξερε ότι ο πύραυλος ήταν παλαιστινιακός» – Εκτοξεύθηκε απο νεκροταφείο

Η Χαμάς και οι παλαιστινιακές αρχές έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για την έκρηξη στο νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε «άμεση εξέταση» της επίθεσης στη Γάζα .«Σε αντίθεση με τη Χαμάς» είπε ο εκπρόσωπος του IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι στους δημοσιογράφους, Εξηγώντας πώς ο ισραηλινός στρατός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι o πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Ισλαμική Τζιχάντ, ανέφερε τους ακόλουθους λόγους:

Επιβεβαίωση ότι δεν υπήρξαν πυρά του ισραηλινού στρατού από «στεριά, θάλασσα ή αέρα που έπληξαν το νοσοκομείο». Το «σύστημα ραντάρ» του Ισραήλ εντόπισε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα – λέει ότι υπάρχουν δύο ανεξάρτητα βίντεο που δείχνουν την αποτυχία της εκτόξευσης πυραύλων.

Υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες δείχνουν επικοινωνία μεταξύ εξτρεμιστικών ομάδων σχετικά με αποτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων. Ο Χαγκάρι επαναλαμβάνει τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι 450 πύραυλοι από τη Γάζα έχουν εκτοξευθεί και έπεσαν στη Γάζα από τότε που ξεκίνησε ο τελευταίος κύκλος βίας.

Το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς του. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού άσκησε επίσης κριτική στα μέσα ενημέρωσης για την έκρηξη στο νοσοκομείο al-Ahli al-Arabi, λέγοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν ψέματα της Χαμάς και ότι ορισμένες από αυτές τις αναφορές και τους τίτλους δεν έχουν ακόμη διορθωθεί.

«Κατανοώ την επιθυμία για έκτακτες ειδήσεις, αλλά ελπίζω ότι όλοι θα συμφωνήσετε ότι η ακρίβεια και οι αξιόπιστες πληροφορίες προηγούνται. Ο ισραηλινός στρατός ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Συμπερασματικά, αυτό το περιστατικό δείχνει πώς οι ισχυρισμοί σε αυτήν την περίπτωση, ψευδείς και αβάσιμοι ισχυρισμοί των τρομοκρατών κατά του Ισραήλ, μπορούν να εξαπλωθούν και να πυροδοτήσουν την ένταση στην περιοχή.»

Για το πώς ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα θα μπορούσε να προκαλέσει τόση ζημιά, είπε: «Η ύπαρξη προωθητικού προκάλεσε μεγαλύτερη έκρηξη από την ίδια την κεφαλή. Και αυτό προκάλεσε τις ζημιές, τις εκρήξεις που βλέπουμε από τα φλεγόμενα αυτοκίνητα εδώ»

Εάν ο Ισραηλινός Στρατός ήταν υπεύθυνος για την έκρηξη, θα υπήρχε «κρατήρας» ή κάποια «δομική ζημιά» Δείχνοντας ένα διάγραμμα του νοσοκομείου, λέει ότι δεν υπήρξε τέτοια ζημιά και «οι τοίχοι έμειναν άθικτοι».

Αυτό συνέβη, πρόσθεσε επειδή η έκρηξη προκλήθηκε από πύραυλο της Ισλαμικής Τζιχάντ, ο οποίος «απέτυχε να εκτοξευθεί» σωστά, με τη Χαμάς να ξεκινάει «παγκόσμια εκστρατεία μέσων ενημέρωσης» για να κατηγορήσει το Ισραήλ.

«Έφτασαν στο σημείο να διογκώσουν τον αριθμό των θυμάτων», λέει. «Κατανόησαν με απόλυτη βεβαιότητα ότι ήταν ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε εσφαλμένα από την Ισλαμική Τζιχάντ που κατέστρεψε το νοσοκομείο». Τα εναέρια πλάνα επιβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε άμεσο χτύπημα στο ίδιο το νοσοκομείο και δεν υπήρξαν ζημιές σε κοντινά κτήρια. Είπε ότι η μόνη τοποθεσία που υπέστη ζημιές είναι το πάρκινγκ έξω από το νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ήταν υπεύθυνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο. «Κάναμε μια άμεση αναθεώρηση με όλα τα σχετικά τμήματα του IDF», είπε στους δημοσιογράφους. ‘Ενα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τη Χαμάς προς το Ισραήλ στις 18:15 τοπική ώρα την Τρίτη – πριν από την έκρηξη στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, στις 18:59, λέει ότι ένα μπαράζ περίπου 10 ρουκετών εκτοξεύτηκε από την παλαιστινιακή οργάνωση από ένα κοντινό νεκροταφείο. Την ίδια ώρα, υπήρξαν αναφορές για έκρηξη στο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας, λέει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.