Ιταλία: 250.000 ευρώ από όποιον εγκαταλείπει τα «Πέντε Αστέρια» ζητεί ο Γκρίλο

Την αποχώρησή τους από το κίνημα των Πέντε Αστέρων ανακοίνωσαν οι ευρωβουλευτές Μάρκο Αφρόντε και Μάρκο Τζάνι, με τον ιδρυτή του κόμματος, Μπέπε Γκρίλο, να ζητεί από τον καθένα να πληρώσει πρόστιμο 250.000 ευρώ, επικαλούμενος τον εσωτερικό «κώδικα συμπεριφοράς».
Οργισμένος από την κίνηση των δύο ευρωβουλευτών, ο Γκρίλο προειδοποίησε όλα τα εκλεγμένα στελέχη του κόμματός του ότι, αν εγκαταλείψουν τα Πέντε Αστέρια, χωρίς να παραιτηθούν από το αξίωμα και την έδρα τους, θα πρέπει να καταβάλουν ποσό 250.000 ευρώ.
Όπως είπε, μέσω διαδικτυακής του ανάρτησης, «με τα χρήματα αυτά, θα βοηθήσουμε τους σεισμοπαθείς των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας».
Πάντως, οι πιθανότητες να εισπράξει ο Γκρίλο τα χρήματα φαντάζουν μικρές.
Οι ευρωβουλευτής Μάρκο Αφρόντε προσψχώρησε στην ευρωομάδα των Πρασίνων, ενώ ο Μάρκο Τζάνι έγινε μέλος της ομάδας που συμπεριλαμβάνει τους ευρωβουλευτές της Λέγκας του Βορρά και του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν.
Αιτίας της αποδυνάμωσης αυτής των «πεντάστερων», όπως αναφέρει ο Τύπος, οι τελευταίες εξελίξεις, με την αποτυχημένη προσπάθεια του Γκρίλο να «μετακομίσει», με το κίνημά του, από την ομάδα του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, σε εκείνη των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.