Ιταλός ΥΠΟΙΚ για Κομισιόν: Έχουμε διαφωνίες, αλλά θα συνεχίσουμε τον διάλογο

Ρώμη και Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να συζητούν για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019, αν και διατηρούν διαφορετικές απόψεις, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία.

«Έχουμε κάποιες διαφωνίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ της Κομισιόν και της Ιταλίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο στης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Χθες Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έστειλαν νέο μήνυμα στην ιταλική κυβέρνηση να αλλάξει τον προϋπολογισμό της.

«Υπενθυμίζουμε τη σημασία των υγιών δημόσιων οικονομικών και του συντονισμού τους στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ως προϋπόθεση για την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία της νομισματικής ένωσης», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Παράλληλα, ο κ. Σεντένο ανέφερε πως «ανυπομονούμε από την ιταλική κυβέρνηση και την Επιτροπή να ξεκινήσουν έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο, προκειμένου να προετοιμαστεί ένα αναθεωρημένο δημοσιονομικό σχεδίου το οποίο θα είναι σύμφωνο με το Συμφώνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης»

«Η Ιταλία έχει άλλη μια εβδομάδα για να υποβάλει εκ νέου τον προϋπολογισμό της. Ελπίζω ο συνεχιζόμενος εποικοδομητικός διάλογος να αποφέρει καρπούς και να καθησυχάσει τους ευρωπαίους εταίρους και τους συμμετέχοντες στην αγορά», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε πως για πρώτη φορά δεν υιοθετήθηκε ένας προϋπολογισμός κράτους – μέλους. «Η επιτροπή σέβεται την ανεξαρτησία κάθε κράτους, αλλά πρέπει να είναι σεβαστοί και οι κανόνες της Ε.Ε.», τόνισε.

«Για αυτό τον λόγο πρέπει να γίνεται διάλογος μεταξύ των χωρών και της Επιτροπής» πρόσθεσε ο Γάλλος επίτροπος, ο οποίος καλωσόρισε τη στήριξη του Eurogroup στη θέση της Επιτροπής στο ιταλικό θέμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.