Κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση του Κογκρέσου οι δύο κατηγορίες κατά του Τραμπ

Δύο άρθρα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ εισήγαγαν οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Με αυτά παρουσιάζεται και επισήμως το κατηγορητήριο κατά του Αμερικανού προέδρου.

Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχαν έρθει στο φως τα τελευταία 24ωρα οι Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και για παρακώλυση του έργου και των ερευνών του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ «θεωρεί εαυτόν υπεράνω του νόμου» σχολίασε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Τζέρολντ Νάντλερ. «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Κανείς, ούτε ακόμη ο πρόεδρος, δεν είναι υπεράνω του νόμου» πρόσθεσε. Όπως είπε ο Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο το Σύνταγμα των ΗΠΑ, υπονόμευσε την ακεραιότητα των εκλογών του 2020 και έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Η Bουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει επί των δύο άρθρων εντός της εβδομάδας. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα μόνο της διαδικασίας. Ακόμη και εάν το συγκεκριμένο σώμα καταδικάσει τον Αμερικανο πρόεδρο, για την καθαίρεσή του θα απαιτείται κάτι ανάλογο και από τη Γερουσία, που όμως ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνος. Θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να έχουμε μία τέτοια εξέλιξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.