Larry King: Σίγησε το μικρόφωνο του «γίγαντα» των talk show

Η εικόνα του χαρακτηριστική: γυαλιά, τιράντες και μπροστά του ένα… μικρόφωνο. Στα 63 χρόνια της καριέρας του, έκανε σχεδόν 30.000 συνεντεύξεις, έκανε 6.000 εκπομπές, «έγραψε» ιστορία στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Ο Larry King δεν είναι πια εδώ. Στα 87 του χρόνια, νικήθηκε (και) από κορονοϊό.Ήταν πρωί Σαββάτου (23.01.2021) όταν οι ΗΠΑ «άκουγαν» την είδηση πως ο Larry King άφησε την τελευταία του πνοή, στα 87 του χρόνια, στο Cedars-Sinai Medical Center του Λος Άντζελες, όπου τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν καθώς είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.Η είδηση «ανέβηκε» στους λογαριασμούς του στα social media από τους ανθρώπους της εταιρίας που είχε ιδρύσει, της Ora Media. Το θάνατο του εμβληματικού δημοσιογράφου και παραγωγού, του ανθρώπου που έγραψε ιστορία στο CNN και όχι μόνο, επιβεβαίωσε και ο γιος του, Τσανς.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρθηκε η αιτία του θανάτου του. Ο Larry King, όμως, είχε μπει στο νοσοκομείο με COVID-19, στις αρχές Ιανουαρίου. Ο 87χρονος θρύλος υπέφερε από προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ είχε υποστεί ένα σχεδόν θανατηφόρο εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019, πάσχοντας και από σακχαρώδη διαβήτη.Από το Larry King Live, την εκπομπή που παρουσίαζε επί 25 χρόνια στο CNN είχαν περάσει… όλοι. Είχε πάρει απ’ όλους συνέντευξη, από προεδρικούς υποψήφιους, από celebrities, από αθλητές, ηθοποιούς αλλά και από καθημερινούς ανθρώπους.

Από την καρέκλα απέναντι του πέρασαν όλοι: από τον Ρίτσαρντ Νίξον και τον Τζορτζ Μπους, τον Μπιλ Κλίντον, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τη Χίλαρι Κλίντον έως τη Μαντόνα, τη Σάρα Φέργκιουσον και τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ (πριν πάνε στον Λευκό Οίκο).

Έως το 2010 που (υποτίθεται) ότι πήρε σύνταξη, είχε κάνει σχεδόν 30.000 συνεντεύξεις και είχε γράψει περισσότερα από 6.000 επεισόδια του Larry King Live!
«Ο Larry King είναι νεκρός»

«Με βαθιά λύπη, η Ora Media ανακοινώνει το θάνατο του συνιδρυτού μας, τηλεοπτικού παρουσιαστή και φίλου Λάρι Κινγκ, που πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 87 ετών, στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες» ανέφερε η ανακοίνωση για το θάνατο του θρύλου της δημοσιογραφίας, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου στις ΗΠΑ.

«Για 63 χρόνια και μέσω του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, αλλά και ψηφιακών μέσων, οι αρκετές χιλιάδες συνεντεύξεων, βραβείων και παγκόσμιας αναγνώρισης του Λάρι, αποτέλεσαν μία απόδειξη του μοναδικού του και διαρκούς ταλέντου του, ως παρουσιαστή» πρόσθετε η ίδια ανακοίνωση.

Ο Larry King έκανε ερωτήσεις σε χιλιάδες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, ηγέτες χωρών, πολιτικούς και διασημότητες από το χώρο του θεάματος για το CNN, αλλά και για άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, με μία καριέρα που είχε διάρκεια για περισσότερα από 60 χρόνια.

Εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν τις συνεντεύξεις του Larry King με παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους από το χώρο του θεάματος, αλλά και άλλες διασημότητες, στην εκπομπή «Larry King Live» που φιλοξενούνταν στο CNN από το 1985 μέχρι το 2010.

Το 1987 ήταν εκείνος που πήρε συνέντευξη από τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον τότε μεγιστάνα του real estate να λέει “δεν θέλω να γίνω πρόεδρος” (και όλοι ξέρουμε τη συνέχεια), ενώ το 2005 φιλοξένησε τον Τραμπ με την νέα του (τότε) σύζυγο Μελάνια.


Γέρνοντας πάνω από το γραφείο του, με σηκωμένα τα μανίκια του πουκαμίσου του και με τα μεγάλα του γυαλιά, μετέτρεψε την εκπομπή του, σε έναν από τους σημαντικούς πόλους τηλεθέασης για το αναφερόμενο τηλεοπτικό δίκτυο, παρουσιάζοντας ένα μίγμα συνεντεύξεων, πολιτικών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και δεχόμενος τηλεφωνήματα από το τηλεοπτικό ακροατήριο του.

Ακόμη και στο αποκορύφωμα της καριέρας του, οι επικριτές του, κατηγορούσαν τον Larry King ότι έκανε ελάχιστη έρευνα πριν από τις συνεντεύξεις του και έθετε εύκολες ερωτήσεις στους καλεσμένους του, που ήταν ελεύθεροι να δώσουν επίσης, εύκολες απαντήσεις, προβάλλοντας τους εαυτούς τους.

Ο ίδιος, απαντούσε στους επικριτές του, παραδεχόμενος ότι δεν έκανε και πολλή έρευνα, ώστε να μπορούσε να μάθει από τους τηλεθεατές του.

Ο Larry King έλεγε ότι δεν ήθελε ποτέ να περάσει στην αντίληψη του κόσμου, ως ένας δημοσιογράφος. «Το καθήκον μου, όπως το βλέπω, είναι ότι είμαι ένα μέσο μετάδοσης» είχε δηλώσει ο ίδιος, στην εφημερίδα «The Hartford Courant», τη μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα του Κονέκτικατ, το 2007.

«Κάνω τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ να κάνω. Ακούω τις απαντήσεις. Προσπαθώ να τις ακολουθήσω. Και ευτυχώς, το ακροατήριο φτάνει σε ένα συμπέρασμα. Δεν είμαι εδώ για να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ένας παρουσιαστής μιας εκπομπής σαπουνόπερας… Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να παρουσιάζω κάποιον με τον καλύτερο τρόπο» είχε δηλώσει ο Κίνγκ, για την τηλεοπτική του παρουσία και τον τρόπο δουλειάς του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.