Μάτις: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία επιθυμεί καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία επιθυμεί καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, δήλωσε χθες ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέιμς Μάτις σημειώνοντας ότι η Μόσχα είχε επιλέξει να γίνει στρατηγικός ανταγωνιστής της Ουάσιγκτον.
«Αυτή τη στιγμή (…) δεν διακρίνω καμία ένδειξη ότι ο (πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν θέλει μια θετική σχέση μαζί μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε εκεί καθώς ψάχνουμε για κοινό έδαφος», είπε ο Μάτις σε ακροαματική διαδικασία στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Στο σημείο αυτό, ωστόσο, έχει επιλέξει να είναι ανταγωνιστικός, ένας στρατηγικός ανταγωνιστής μας και θα αναγκαστούμε να το χειριστούμε κατά τη δική μας εκτίμηση» πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά το Κατάρ, ο Μάτις τόνισε ότι ο αποκλεισμός του από άλλες χώρες του Κόλπου αποτελεί «πολύ περίπλοκη κατάσταση», επισημαίνοντας την ανάγκη να βρεθεί κοινό έδαφος. Είπε ακόμη ότι ο εμίρης του Κατάρ έχει κληρονομήσει μια δύσκολη κατάσταση αλλά κινείται «προς τη σωστή κατεύθυνση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.