Μετά την παραίτηση Χέιλι, ο Κάβανο γίνεται το «δυνατό χαρτί» του Τραμπ για τις εκλογές

ον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, δίνοντας έμφαση μόνο στο αποτέλεσμα, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει σαν άσο στο μανίκι του για τις ενδιάμεσες εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ. Αποφεύγοντας να αναφερθεί στις καταγγελίες εις βάρος του συντηρητικού δικαστή για σεξουαλική επίθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία του διορισμού για να μιλήσει περί «εθνικού εξευτελισμού», τον οποίο χρέωσε αποκλειστικά στους Δημοκρατικούς.

«Ήθελαν να καταστρέψουν αυτόν τον άνδρα. Ασφαλώς θέλουν να καταστρέψουν κι εμένα», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον ενός ενθουσιώδους κοινού στη Νεμπράσκα αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι κατηγορίες εις βάρος του Κάβανο ήταν μία μεθοδευμένη προσπάθεια των Δημοκρατικών να εμποδίσουν τον διορισμό του στο Ανώτατο Δικαστήριο. «Σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, θα έχετε την ευκαιρία να δώσετε την ετυμηγορία σας για τους Δημοκρατικούς», πρόσθεσε αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Με ένα σύνθημα του τύπου «είναι τρελοί αυτοί οι Δημοκρατικοί», ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί με κάθε τρόπο να χρησιμοποιήσει την πολύκροτη αυτή υπόθεση για να περάσει το μήνυμα ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι «επικίνδυνοι για να κυβερνήσουν». Καθώς μάλιστα οι δημοσκοπήσεις θέλουν τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών να κινητοποιούνται εν όψει των εκλογών, απώτερος στόχος του Τραμπ είναι να εγείρει τον ίδιο ενθουσιασμό και στους δικούς του ψηφοφόρους, προκειμένου το Κογκρέσο να παραμείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικανών.

«Παραδοσιακά» το κυβερνών κόμμα είθισται να χάνει έδρες κατά τις ενδιάμεσες εκλογές. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Δημοκρατικοί θα καταφέρουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όχι όμως και της Γερουσίας.

Σε κάθε περίπτωση, η αιφνίδια παραίτηση της Νίκι Χέιλι, της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Ηνωμένα Έθνη, δεν ήταν καλός οιωνός για την κυβέρνηση του Τραμπ. Επισήμως, η Χέιλι, η οποία χρημάτισε κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας επί έξι έτη πριν από τον διορισμό της στα Ηνωμένα Έθνη, τόνισε ότι χρειαζόταν απλώς «ένα διάλειμμα». Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν έχει βλέψεις για τον Λευκό Οίκο, παρά τον μύθο του «ανερχόμενου αστέρα» που έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό της.

Η αποχώρησή της ωστόσο ήταν η τρίτη σε διάστημα επτά μηνών, μετά τις ηχηρές απομακρύνσεις του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στρατηγού ΜακΜάστερ. Και το τάιμινγκ άσχημο για τον Τραμπ και την προσπάθειά του να περάσει την εικόνα των συσπειρωμένων Ρεπουμπλικανών έναν μήνα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.