Μητέρα βασάνισε μέχρι θανάτου την 3χρονη κόρη της

Ένα 3χρονο κορίτσι στις ΗΠΑ είπε στη μητέρα του «σ’ αγαπώ» σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη γυναίκα να τη βασανίζει μέχρι θανάτου σε έναν «εξορκισμό» σε εκκλησία, αποκαλύπτουν πρόσφατα δικαστικά έγγραφα.

Η 3χρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια ενός «εξορκισμού» που της έκανε η οικογένειά της σε μια εκκλησία στην Καλιφόρνια στις ΗΠΑ και ικέτευε για τη ζωή του μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Στον εξορκισμό της τρίχρονης Άρελι Ναόμι Πρόκτορ στις ΗΠΑ συμμετείχαν η μητέρα της, ο θείος της και ο παππούς της.

Δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα ρίχνουν φως σε φρικαλεότητες που υπέβαλε η μητέρα το ίδιο της το παιδί με συνεργούς συγγενείς της, προτού το κορίτσι βρεθεί νεκρό σε εκκλησία στο κέντρο του Σαν Χοσέ στις 24 Σεπτεμβρίου του 2021.

Το σώμα του άτυχου παιδιού ήταν γεμάτο πληγές που της είχαν προξενήσει η μητέρα της μαζί με έναν θείο της και τον παππού της της κατά τη διάρκεια μιας τελετής που οργάνωσαν, σύμφωνα με όσα είπαν, για «να διώξουν τον δαίμονα που την είχε καταλάβει».

«Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επίθεσης, η Άρελι αντιστεκόταν και προσπαθούσε να ξεφύγει. Έλεγε συνεχώς “όχι», γράφει στο υπόμνημά της, έκτασης 50 σελίδων, η βοηθός εισαγγελέα Ρεμπέκα Γουάιζ, σύμφωνα με τη New York Post.

«Επίσης, κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου της έλεγε στη μαμά της “Σ΄αγαπώ”».

H μητέρα του παιδιού, Κλόντια Χερνάντεζ, ο αδελφός της Ρενέ «Άαρον» Χερνάντεζ Σάντος και ο πατέρας τους και ιερωμένος Ρενέ Τριγκέιρος Χερνάντεζ συνελήφθησαν μερικούς μήνες μετά τον θάνατο της Άρελι και εις βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θανάσιμη επίθεση σε παιδί κάτω των 8 ετών.

Οι τρεις τους κρατούνται χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση.

Δηλώνουν αθώοι για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Στις 10 Μαΐου 2024 αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα οδηγηθούν οι τρεις συγγενείς σε δίκη, με την εισαγγελία να εκφράζει βεβαιότητα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να καταδικαστούν.

«Τα μάτια της ήταν αλλιώτικα. Έδειχναν άδεια, δεν ήταν ο εαυτός της»
Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην εκκλησία στις 24 Σεπτεμβρίου του 2021 και ρώτησαν την μητέρα Κλόντια τι συνέβη στην κόρη της, η 25χρονη τότε γυναίκα τους απάντησε ότι η Άρελι δεν κοιμήθηκε καθόλου το προηγούμενο βράδυ, φωνάζοντας και κλαίγοντας. «Τα μάτια της ήταν αλλιώτικα. Έδειχναν άδεια, δεν ήταν ο εαυτός της» είπε στους αστυνομικούς η νεαρή μητέρα. «Αυτό που πιστεύω εγώ, επειδή πηγαίνω στην εκκλησία, είναι πως ήταν δαιμονισμένη», πρόσθεσε η 25χρονη.

Η Κλόντια είπε ότι προσπαθησε να χώσει τα δάχτυλά της στο στόμα της κόρη της για να της προκαλέσει εμετό, όμως η μικρή τη δάγκωσε.

Στη συνέχεια, η 25χρονη μαζί με τον αδελφό της πήγαν την τρίχρονη στην εκκλησία – όπου λειτουργούσε ο πάστορας πατέρας τους – για να προσευχηθούν.

Ο ιερωμένος συνάντησε τα παιδιά του και την εγγονή του στην εκκλησία και μαζί ξεκίνησαν την τελετή που θα απομάκρυνε τον… δαίμονα. Οι τρεις τους κράτησαν το κοριτσάκι έτσι ώστε να αιωρείται και προσπαθούσαν να της προκαλέσουν εμετό.

Η μητέρα είπε στη αστυνομία ότι η κόρη της της φώναζε ότι την αγαπάει αλλά εκείνη εξακολουθούσε να πιστεύει ότι ήταν δαιμονισμένη.

«Αφού έκανε εμετό η Άρελι, η Κλόντια είπε ότι την ακούμπησαν στο πάτωμα. Τότε, σύμφωνα με την Κλόντια, σταμάτησε να αναπνέει η Άρελι. Η Κλόντια είπε ότι ο Θεός την έκανε να καταλάβει ότι το παιδί δεν θα ξαναγυρνούσε πίσω και ότι είχε φύγει οριστικά», αναφέρει το υπόμνημα της βοηθού εισαγγελέα.

Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε ότι πιστεύει ότι το παιδί ήταν ζωντανό μέχρι τις 6 το απόγευμα, αν και το δέρμα του ήταν παγωμένο και τα χείλη του μελανιασμένα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή η αιτία θανάτου της Άρελι ήταν «μηχανική ασφυξία» που προκαλείται όταν κάτι καλύπτει το πρόσωπό σου ή το στέρνο σου χωρίς να μπορείς να αναπνεύσεις.

Το παιδί διαπιστώθηκε ότι είχε φλεγμονή στον εγκέφαλο, αίμα στους πνεύμονές της, τραύματα στον λαιμό και πληγές μέσα στο στόμα της.

Όταν η αστυνομία ρώτησε την Κλόντια εάν αισθανόταν υπεύθυνη για τον θάνατο της κόρης της, εκείνη παραδέχτηκε ότι «υπό μία έννοια» νιώθει υπεύθυνη.

Η 25χρονη κάλεσε την Αστυνομία τον Οκτώβριο του 2021 και είπε σε έναν αστυνομικό ότι, για περίπου 3 εβδομάδες πριν τον θάνατο του παιδιού, η ίδια «μιλούσε καθημερινά» με τον Θεό.

Εκείνο το διάστημα ισχυρίστηκε ότι προσευχόταν συνεχώς για την Άρελι, όμως ο Θεός την προειδοποίησε ότι θα την πάρει κοντά του επειδή η ίδια δεν προοριζόταν να γίνει μητέρα και κακώς απέκτησε παιδί.

Η Κλόντια συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2022, αφού εξέδωσε ο ιατροδικαστής το πόρισμά του που έκανε λόγο για πρόκληση ασφυξίας. Ο αδελφός της 25χρονης και ο πατέρας της συνελήφθησαν τον Μάιο του 2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.