Μονακό: Και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης διώκεται στην υπόθεση Ριμπαλόβλιεφ

Δίωξη κατά του Φιλίπ Ναρμινό, πρώην διευθυντή των δικαστικών υπηρεσιών του Μονακό, αξίωμα που ισοδυναμεί με εκείνο του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, ασκήθηκε στο πλαίσιο της υπόθεσης του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπαλόβλιεφ. Και οι δύο κατηγορούνται για διαφθορά.

Συγκεκριμένα ο Ναρμινό κατηγορείται για αθέμιτη άσκηση επιρροής έναντι ανταλλάγματος και για ενεργητική διαφθορά, σύμφωνα με την εισαγγελία. Τόσο ο ίδιος όσο ο και ο Ρώσος μεγιστάνες κατηγορούνται επίσης για παραβίαση μυστικών της προανάκρισης. Ακόμη τρία άτομα η δικηγόρος του Ριμπαλόβλιεφ, Τετιάνα Μπερσεντά, η σύζυγος του Ναρμινό, Κριστίν, και ο γιος του, Αντουάν, 35χρονος δικαστής, έχουν επίσης τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο για συνέργεια και αποδοχή κλοπιμαίων αντίστοιχα.

«Οι πέντε κατηγορούμενοι, που παραμένουν ελεύθεροι, αποτελούν αντικείμενο του ίδιου δικαστικού ελέγχου που τους απαγορεύει να έχουν σχέση με τα πρόσωπα της υπόθεσης και τους αναγκάζει να απαντήσουν στην κλήτευση του δικαστή» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η γενική εισαγγελέας του Μονακό. Σιλβί Πτι-Λεκλέρ.

Σημειώνεται ότι ο Ναρμινό συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ξέσπασε η υπόθεση. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ριμπαλόβλιεφ κατέθεσε αγωγή κατά του Ιβ Μπουβιέ, εμπόρου τέχνης, τον οποίο κατηγορούσε ότι είχε υπερτιμολογήσει. Δημοσιευμένα στον γαλλικό Τύπο, τα SMS από το τηλέφωνο της Μπερσεντά μοιάζουν να δείχνουν πως ο Ριμπαλόβλιεφ, επωφελείτο από τις καλές σχέσεις της δικηγόρου του με τους επικεφαλής της αστυνομίας του Μονακό και με τον υπουργό Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου προκειμένου να παγιδεύσει τον Μπουβιέ.

Ο βασιλιάς Αλβέρτος Β’, ο οποίος εμπιστεύτηκε την ποδοσφαιρική ομάδα Monaco στον Ριμπαλόβλιεφ το 2011, δεσμεύθηκε για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.