Nέα μέτρα κατά του κορωνοϊού στο «πιο εμβολιασμένο» κράτος του κόσμου – Τι έφταιξε

Πριν από λίγες ημέρες οι Σεϋχέλλες, το νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού, πρωταγωνιστούσε στη διεθνή επικαιρότητα ως η περιοχή που εφάρμοσε ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα ανοσοποίησης στον κόσμο, μαζί με το Ισραήλ. Πλέον επιστρέφει στο προσκήνιο για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Οι Σεϋχέλλες που είχαν εμβολιάσει πλήρως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους, έκλεισαν τα σχολεία και ακύρωσαν τις αθλητικές δραστηριότητες για δύο εβδομάδες, μετά από μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Μεταξύ των νέων μέτρων για την μείωση της διασποράς, γράφει το Βloomberg απαγορεύονται oι συγκεντρώσεις ανθρώπων από δύο νοικοκυριά, ενώ τα μπαρ θα κλείνουν νωρίτερα, παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από το 60% του ενήλικου πληθυσμού της με τις δύο δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό.

Τα μέτρα είναι ανάλογα με αυτά που είχαν επιβληθεί στο τέλος του 2020 για την αναχαίτιση της πανδημίας.«Παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλουμε, η κατάσταση του κορονοϊού στη χώρα μας είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή. Πολλά καθημερινά κρούσματα αναφέρθηκαν αναφερθεί την περασμένη εβδομάδα» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Υγείας Πέγκι Βιντότ.

Οι Σεϋχέλλες, που βρίσκονται στο αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό και ενήργησαν ταχύτατα όσον αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας μια δωρεά κινεζικών εμβολίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από τότε, η χώρα αγόρασε κι άλλα εμβόλια.

Μέχρι τις 12 Απριλίου, το 59% των δόσεων που χορηγήθηκαν ήταν εμβόλια Sinopharm και τα υπόλοιπο ήταν Covidshield, μια έκδοση του εμβολίου της AstraZeneca που έγινε κατόπιν σχετικής αδειοδότησης στην Ινδία.

Μέχρι σήμερα, το 62,2% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το Bloomberg Vaccine Tracker. Ακολουθεί με 55,9% το Ισραήλ, το επόμενο «πιο εμβολιασμένο έθνος». Οι αξιωματούχοι στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από το νέο κύμα των κρουσμάτων.

Πιθανότατα ο κόσμος λαμβάνει πλέον λιγότερες προφυλάξεις απέναντι στον ιό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και οι νέες μολύνσεις ίσως οφείλονται στις μαζικές συναθροίσεις των εορτασμών του Πάσχα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στις Σεϋχέλλες αυξήθηκε σε 1.068 στις 3 Μαΐου από 612 στις 28 Απριλίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.