Novartis: Διέκοψε συνεργασία με εταιρεία, που συνδέεται με τον δικηγόρο του Τραμπ

Τη διακοπή της συνεργασίας της με εταιρεία, που συνδέεται με τον δικηγόρο του Αμερικανού πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν, ανακοίνωσε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω συνεργασία «εσφαλμένη».

Η Novartis έχει στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας, καταβάλει το ποσό των 1,2 εκατ. δολαρίων. Ο ειδικός εισαγγελέας που ερευνά την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 την είχε μάλιστα προσεγγίσει πέρσι για να λάβει πληροφορίες για τα χρήματα αυτά. Από την έρευνα δεν προέκυψε τίποτα παράτυπο.

Σήμερα η φαρμακοβιομηχανία έκανε γνωστό ότι έχει λήξει την ετήσια σύμβαση, που είχε υπογράψει τον Φεβρουάριο του 2017 με την εταιρεία του Κόεν, την Essential Consultants. Ο δικηγόρος της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς είχε κατονομάσει νωρίτερα τη Novartis μεταξύ των εταιρειών που μετέφεραν χρήματα στην εταιρεία του Κόεν έως τις αρχές του έτους.

Η σύμβαση με τον Κόεν είχε υπογραφεί πριν αναλάβει καθήκοντα προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της Novartis ο Βας Ναρασιμχάν, την 1η Φεβρουαρίου φέτος. «Εκ των υστέρων, θα πρέπει να το θεωρήσουμε λάθος» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Μάικλ Αβενάτι, ο δικηγόρος της Ντάνιελς, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και MSNBC, απέφυγε να διευκρινίσει πώς έλαβε τις πληροφορίες για τις πληρωμές αυτές. Είπε όμως ότι χρήματα στην εταιρεία του Κόεν έδιναν επίσης η AT&T και η Korea Aerospace Industries Ltd.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.