«Πειραματικό» πάρτι με 1.300 άτομα – Συναυλίες σε φούσκες και «ντράιβ ιν» κλαμπ σε καιρό

Την εποχή προ κορονοϊού θυμήθηκαν εκατοντάδες λάτρεις της χορευτικής μουσικής που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Άμστερνταμ, σε μία δοκιμαστική εκδήλωση για το πώς θα μπορέσουμε να διασκεδάσουμε και πάλι με ασφάλεια.

Συνολικά 1.300 άνθρωποι συμμετείχαν σε ένα…καθ’ όλα νόμιμο “κορονο-πάρτι” στη μεγαλύτερη αίθουσα μουσικής του Άμστερνταμ, το ZiggoDome που υπό κανονικές συνθήκες χωράει 17.000 άτομα. Περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι είχαν αίτηση για το πολυπόθητο εισιτήριο,αφορμή για διασκέδαση και κλάμπινγκ στην εποχή της πανδημίας.

Η «βραδιά» ήταν μέρος μίας σειράς πειραμάτων που πραγματοποιεί το Fieldlab – μία πρωτοβουλία της ολλανδικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τη βιομηχανία εκδηλώσεων της χώρας, με στόχο να διερευνηθεί πώς μπορούν να συγκεντρωθούν μεγάλες ομάδες ανθρώπων στην εποχή του κορονοϊού.


Το πλήθος χωρίστηκε σε πέντε ομάδες, ή «φούσκες» που είχαν λάβει διαφορετικές οδηγίες για την απόσταση που έπρεπε να τηρούν μεταξύ τους, τις προστατευτικές μάσκες προσώπου και τον τρόπο που διασκέδαζαν. Ανάλογα με την ομάδα τους είχαν διαφορετικό βαθμό ελευθερίας στην κίνησή τους μέσα στο χώρο, ενώ είχαν λάβει εντολή να φωνάζουν και να τραγουδάνε δυνατά ή…να παραμείνουν σιωπηλοί.

Οι υπεύθυνοι θα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία που θα συλλέξουν προκειμένου να τεκμηριώσουν τις αποφάσεις τους για ενδεχόμενη χαλάρωση του lockdown μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Ολλανδία έχει πραγματοποιήσει και άλλες δοκιμαστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν επίσης ένα επιχειρηματικό συνέδριο, δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες και μια κωμική παράσταση, όλες με διαφορετικούς κανόνες για κάθε ομάδα.

«Είναι απίθανο, αισθάνομαι σαν παιδί, πηδούσα και φώναζα μπαίνοντας μέσα», δήλωσε στο Reuters ένας απο τους 1300 «τυχερούς» πριν από το…ξέφρενο κλάμπινγκ. «Ας ελπίσουμε ότι θα δείξουμε στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ότι μπορούμε να το κάνουμε να συμβεί».

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συμμετέχοντας να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν το μεγάλο «πάρτι» αλλά και να υποβληθούν πάλι σε τεστ πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση.

Η ολλανδική κυβέρνηση χαλάρωσε την περασμένη εβδομάδα oρισμένα περιοριστικά μέτρα, επιτρέποντας το άνοιγμα μη απαραίτητων καταστημάτων και σχολείων της δευτεροβάθμιας, αν και τα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Συναυλίες μέσα σε…προστατευτικές φούσκες
Το αμερικανικό συγκρότημα Flaming Lips ήταν από τα πρώτα που έσπευσαν να δοκιμάσουν εναλλακτικούς τρόπους συναυλιών. Έτσι, τοποθέτησαν το κοινό μέσα σε τεράστιες διαφανείς πλαστικές φούσκες.

Κάθε φούσκα ήταν εξοπλισμένη με ηχεία τελευταίας τεχνολογίας,πετσέτες και νερό ενώ είχε αποθέματα οξυγόνου για τουλάχιστον μία ώρα. Στη δική του φούσκα υποχρεώθηκε να μπει και ο τραγουδιστής, προκειμένου να τηρήσει τα μέτρα.

Η συναυλία διοργανώθηκε πριν από λίγους μήνες στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ , σε μία αίθουσα όπου κανονικά χωράνε 3.500 άνθρωποι.
Η χρήση πλαστικών «διαστημικών σφαιρών» αποτελούσε μέρος των σόου The Flaming Lips και πριν από την πανδημία, έτσι τα μέλη της ήταν άκρως εξοικειωμένα με τη νέα πραγματικότητα.

«Drive in» εκδηλώσεις Καρναβαλιού

Μία σειρά από αποκριάτικες εκδηλώσεις και συναυλίες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τελευταίες εβδομάδες, οι κάτοικοι της Κολωνίας και της Βόννης.
Καθώς οι παραδοσιακοί εορτασμοί του Καρναβαλιού ακυρώθηκαν, οι Γερμανοί τήρησαν το αγαπημένο τους έθιμο μέσα από την ασφάλεια των αυτοκινήτων τους, τηρώντας παράλληλα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το τοπικό συγκρότημα «Brings» ήταν το πρώτο που έδωσε παράσταση σε ένα πάρκινγκ της Κολωνίας μπροστά από ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου. «Έπαιξε» ζωντανά για περίπου 1.000 «καρναβαλιστές» σε 300 αυτοκίνητα.

Σε κάθε αυτοκίνητο επιτρέπονταν το πολύ τρία άτομα από δύο διαφορετικά νοικοκυριά και οι θαμώνες έπρεπε υποχρεωτικά να μείνουν μέσα στα οχήματά τους καθ’ολη τη διάρκεια της συναυλίας.

Μοναδική «παραφωνία» οι κόρνες από το ενθουσιώδες πλήθος που απαγορεύτηκαν μετά από τα παράπονα των γειτόνων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.