Πιθανή συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Τουρκία – Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Θετική φαίνεται η Ρωσία στην πρόταση της Τουρκίας για συνομιλίες με την Ουκρανία στην Αττάλεια. Η Τουρκία που έχει πάρει θέση ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει πάρει κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, προσπαθεί από την έναρξη του πολέμου να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στα δύο μέρη προτείνοντας συνάντηση το έδαφός της,

Τώρα ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Γκενάντι Γκατίλοφ στη Γενεύη, καλωσόρισε την τουρκική πρόταση να οργανωθεί συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο Γκατίλοφ φέρεται να είπε θα ήταν καλή η ιδέα της διεξαγωγής μιας τέτοιας συνάντηση κατά τη διάρκεια διπλωματικού φόρουμ στις 11-13 Μαρτίου στην Αττάλεια.

Την προοπτική συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας ανέφερε χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.

Όπως δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου:
«Ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι θα έρθει στην Αττάλεια στη χθεσινή μας συνάντηση. Ελπίζω, και δεν ξέρω αν θα έρθει υπό αυτές τις συνθήκες, και ο Ουκρανός υπουργός, εάν υπάρξει κατάπαυση του πυρός, αλλά θα θέλαμε και θα χαρούμε να γίνει μια συνάντηση μεταξύ τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών και του Λαβρόφ στα πλαίσια του Φόρουμ Διπλωματίας της Ατάλλειας που πραγματοποιείται στις 11-13 Μαρτίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.