«Πώς να σωπάσω…!»: Μουσικοποιητική παράσταση απ΄ την Κρήτη ως τον Πόντο

Τραγουδούν ο Γιώργος Πάγκαλος και η Βασιλική Καρακώστα

Τη δεύτερη ονειρική βραδιά, γεμάτη μουσική, ποίηση, τραγούδι, χορογραφίες, χορούς, νοσταλγία και χρώματα Ελλάδας, με τίτλο «Πώς να σωπάσω!» θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 . Συμβολική τιμή εισόδου 6 ευρώ -Προπώληση Δισκοπωλείο CLASSIC -Ερμού 187-, Βιβλιοπωλείο ΓΡΑΜΜΑΤΑ-Αγ.Νικολάου 33 και Καφέ BRUNO -Δημητριάδος-Τοπάλη στο Βόλο.
Όπως αναφέρεται από τους διοργανωτές, «πρόκειται για μια μεγάλη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού- ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, του Φορέα Πολιτισμού «Έλξευσις» , του Παγκόσμιου Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας .
sopaso pagkalos
Οι μεγάλες αυτές συναυλίες, με πάνω από 50 συντελεστές ,που όλοι από καιρό περιμένουν, θα παρουσιαστούν στις 4 & 5 Αυγούστου, στο Δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και συντονισμό του καθηγητή Ποίησης κ. Κυριάκου Κυτούδη.
sopaso καρακωστα-
Η θεματολογία της παράστασης είναι η Ελλάδα. Μια Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσει την ελπίδα της, να χάσει την ιστορία της, να χάσει τον πολιτισμό της. Και όλα αυτά θα ειπωθούν μέσα από μια πανδαισία ποίησης, χορού, μουσικής και των καλύτερων τραγουδιών, με τις υπέροχες φωνές του Γιώργου Πάγκαλου και της Βασιλικής Καρακώστα , με τους θαυμάσιους χορευτές του Κέντρου Λαογραφικών Μελετών Λάρισας ,Συγκροτήματα Κρητών και Ποντίων και της Σχολής CHORUS LINE Βόλου, ενώ η ποιητική ομάδα του Φορέα «Ελξευσις» έχει αναλάβει τα δυνατά κείμενα, τις αφηγήσεις και τις απαγγελίες ,που δημιουργούν έντονα και εναλλασσόμενα συναισθήματα .

Μια πανδαισία μουσικής και λόγου , με εκρηκτικά συναισθήματα στην οποία θα ακουστούν εμβληματικά τραγούδια -κοσμήματα μεγάλων Ελλήνων Δημιουργών όπως το «Μάνα μου η Ελλάς» και «Έβαλε ο Θεός σημάδι» (Γκάτσος -Ξαρχάκος), «Μαλαματένια λόγια»( Μ.Ελευθερίου, Γ. Μαρκόπουλος) , «Οδός Ελλήνων « ( Γιαννόπουλος -Κροκίδης) , «Τζιβαέρι» ( Παραδοσιακό), ‘Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος. Στίχοι: Γιώργος Σκούρτης) και πολλά άλλα ,ενώ από το ξένο ρεπερτόριο τα : Historia De Un Amor-Carlos Eleta, Besame Mucho, Comandante Che Guevara σε Ελληνικούς στίχους του Κυρ. Κυτούδη και πολλά άλλα τραγούδια πασίγνωστα από την περήφανη Κρήτη ,μέχρι τον πολύπαθο Πόντο .

Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν χαρακτήρα κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού μέρος των καθαρών εσόδων, θα διατεθεί στους φορείς (για παιδιά με καρκίνο) «ΦΛΟΓΑ» και «ΠΙΣΤΗ».

Επιμέλεια – Συντονισμός: Ο Καθηγητής Ποίησης κ. Κυριάκος Κυτούδης. ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ : Γιώργος Πάγκαλος και Βασιλική Καρακώστα .

Πληροφορίες: Κυρ. Κυτούδης –«Έλξευσις», Τηλ.6988-085300 και Κων. Σκριάπας -Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» . Τηλ. 6974-881944, WEBSite: www.diktioelassonas.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.