Πρόταση Αυστρίας για μείωση κοινοτικών πόρων σε χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Την ιδέα μείωσης των κοινοτικών πόρων σε χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες, δύο μέρες πριν το Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών, επανέφερε ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Ο κ. Κέρν επικαλέστηκε το επιχείρημα της κοινοτικής αλληλεγγύης, λέγοντας ότι η επιλεκτική αλληλεγγύη μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά και σε επιλεκτική ετοιμότητα καταβολής κοινοτικών πόρων από τις χώρες που καταβάλλουν περισσότερες εισφορές από όσες λαμβάνουν.

Ο καγκελάριος διευκρινίζει ότι δεν απειλεί κανένα, αλλά «η Γερμανία και Αυστρία θα δυσκολευτούν να εμβάσουν δισεκατομμύρια στον κοινοτικό προϋπολογισμό, εάν είναι αδύνατη μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων».

Η Πολωνία είναι η χώρα που λαμβάνει τους περισσότερους κοινοτικούς πόρους, γύρω στα 9,5 δισ. ευρώ, ακολουθούμενη από την Τσεχία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία. Αυτές είναι παράλληλα και οι χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες από τους 98.000 που πρέπει να μετεγκατασταθούν έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η Πολωνία δεν έχει πάρει ούτε έναν πρόσφυγα, ενώ θα έπρεπε να δεχθεί 6.182. Η Τσεχία από 2.679 πρόσφυγες που θα έπρεπε να δεχτεί, έχει προσφέρει κατάλυμα μόνο σε 12.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ως ενδεχόμενο να προσφύγει δικαστικά εναντίον αυτών των χωρών, αν και δεν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας γιατί οι διαδικασίες είναι μακροχρόνιες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.