“Σχίσμα”: Η Εκκλησία της Ρωσίας αποκόπτεται από το Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τον προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλο AP

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε πως “κόβει κάθε δεσμό” με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης μετά το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Ιερά Σύνοδος Ρωσίας, το διοικητικό όργανο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, “έκρινε ότι είναι αδύνατο να γίνουν περαιτέρω επαφές με την Κωνσταντινούπολη”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Η απόφαση για πλήρη διακοπή των σχέσεων με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης ελήφθη σε συνάντηση της Συνόδου”, η οποία σήμερα διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, στο Μινσκ, δήλωσε ο Ιλαρίωνας.

Την Πέμπτη, το Φανάρι ανακοίνωσε ότι χορηγεί αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ταυτόχρονα επανέφερε στην κανονικότητα τον σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο ο οποίος ελπίζει ότι θα τεθεί επικεφαλής της νέας, ανεξάρτητης Εκκλησίας.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα πως οι ΗΠΑ έχουν επίδραση στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.