Σκότωσε την έγκυο σύντροφό του για να μην τον καταγγείλλει…για βία

Ένας άνδρας από την Αλαμπάμα που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα περίμενε την έγκυο πρώην σύντροφό του να επιστρέψει σε ένα καταφύγιο και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου επειδή πίστευε ότι θα τον κατηγορούσε για ενδοοικογενειακή βία γεγονός που θα τον οδηγούσε πίσω στη φυλακή.

Ο Μπράντλεϊ Γουέιν Στόουκς συνελήφθη στο Κολόμπους της Tζόρτζια, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του σερίφη της κομητείας Ράσελ στο Facebook. Κατηγορείται οτι σκότωσε την 37χρονη γυναίκα που ήταν έγκυος οκτώ εβδομάδων και κρυβόταν από τον ίδιο σε έναν πυροσβεστικό σταθμό της Αλαμπάμα το βράδυ της Παρασκευής στην κομητεία Ράσελ, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή. Σύμφωνα με τη δήλωση, οι ερευνητές της κομητείας με τη βοήθεια του γραφείου του σερίφη γειτονικής περιοχής, συνέλαβαν τον δράστη μετά από «μια σύντομη καταδίωξη με όχημα και πεζούς». Ο Στόουκς κατηγορείται για δολοφονία και περιμένει την έκδοσή του στην Κομητεία Ράσελ.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο σερίφης της κομητείας Ράσελ Χιθ Τέιλορ σχετικά με τη σύλληψή του το πρωι της Κυριακής, είπε οτι βρέθηκε σε ένα ξενοδοχείο στο Κολούμπους. Οι αρχές δηλώνουν ότι ο Στόουκς είχε αφεθεί πρόσφατα ελεύθερος αφού εξέτισε 14 χρόνια ποινής φυλάκισης για ομοσπονδιακές κατηγορίες περί όπλων και ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία, ο Στόουκς το 2010 ομολόγησε την ενοχή του για τον θάνατο της Κρίσταλ Λιν Μπέιλι, μίας 21χρονης γυναίκας από το Phenix City από πυροβολισμούς το 2008. Ο Στόουκς ο οποίος αποφυλακίστηκε στις 2 Ιουνίου, φέρεται να ξεκίνησε μια ρομαντική σχέση με την 37χρονη Τρέζουρ Ένεσι.

Το γραφείο του σερίφη είχε δεχθεί «τουλάχιστον δύο» κλήσεις ενδοοικογενειακής βίας που υποβλήθηκαν από την Ενεσι εναντίον του Στόουκς τους τελευταίους δύο μήνες. Στο τέλος Αυγούστου, η γυναίκα φέρεται να μετακόμισε από τη διεύθυνση του Στόουκς και της δόθηκε άδεια να μείνει στον πυροσβεστικό σταθμό Fort Mitchell ως «ασφαλές σπίτι» από τον ίδιο.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Στόουκς ανακάλυψε πού έμενε η γυναικα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι την 1η Σεπτεμβρίου την περίμενε κρυμμένος για να φτάσει σε εκείνη την τοποθεσία προτού προκληθεί καβγάς. Στις 2 Σεπτεμβρίου γύρω στις 12:15 π.μ., το γραφείο του σερίφη έλαβε ένα τηλεφώνημα για πιθανό πτώμα στην πυροσβεστική.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Στόουκς ανησυχούσε ότι η Ένεσι, η οποία ήταν έγκυος, μπορεί να είχε ακολουθήσει ένταλμα σύλληψης για τον Στόουκς σχετικά με τις κλήσεις ενδοοικογενειακής βίας, είπε ο Τέιλορ. Το ένταλμα θα παραβίαζε την αναστολή του Στόουκς και θα τον έστελνε πίσω στη φυλακή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.