Σκοτώθηκε διαδηλωτής των «κίτρινων γιλέκων» σε τροχαίο

Διαδηλωτής που συμμετείχε στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε τροχαίο σε αυτοκινητόδρομο του Βελγίου, όπως μετέδωσαν βελγικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα εισαγγελικές πηγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που αναμεταδίδει και το Reuters, o άνδρας χτυπήθηκε από φορτηγό χθες στις 19:00 τοπική ώρα και υπέκυψε στον αυτοκινητόδρομο E25, ο οποίος συνδέει τη Λιέγη με την ολλανδική πόλη Μάαστριχτ. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» από την έναρξη των κινητοποιήσεων

Βελγικά μέσα αναφέρουν ότι το βαρύ βαρύ φορτηγό που προσπάθησε να διαπεράσει οδόφραγμα των διαδηλωτών. Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση και επρόκειτο να υποβληθεί σε αλκοτέστ.

Στη διαδήλωση, κοντά στα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας, συμμετείχαν περίπου 30 διαδηλωτές. Υπενθυμίζεται στα τέλη Νοεμβρίου, σε μια διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 πολίτες στις Βρυξέλλες, ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια με δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας να πυρπολούνται, ενώ την 8η Δεκεμβρίου, η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 400 συλλήψεις σε άλλη συγκέντρωση στη βελγική πρωτεύουσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.