Σουλτς: Καταστροφέας των δυτικών αξιών ο Τραμπ

Ο πρόεδρος του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι καταστρέφει τις δυτικές αξίες και υπονομεύει τη διεθνή συνεργασία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο εκ των βασικών υποψηφίων για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς έκρινε ότι ο Ντ. Τραμπ είναι «ο καταστροφέας όλων των δυτικών αξιών» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπονομεύει την ειρηνική συνεργασία των κρατών η οποία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ανοχή.

«Οφείλει κάποιος να εναντιωθεί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και την ιδεολογία του, αυτή του επανεξοπλισμού», πρόσθεσε ο κ. Σουλτς.

Νωρίτερα ο κ. Τραμπ επέκρινε ξανά τη Γερμανία για το εμπορικό της πλεόνασμα και το επίπεδο των στρατιωτικών της δαπανών, μία ημέρα αφού η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε αμφιβολίες για το πόσο αξιόπιστος εταίρος είναι πλέον οι ΗΠΑ.

«Έχουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, επιπλέον (οι Γερμανοί) δαπανούν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ απ’ όσα θα έπρεπε για το ΝΑΤΟ και το στρατό. Πολύ κακό για τις ΗΠΑ. Αυτό θα αλλάξει», τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.