Στο στόχαστρο Βραζιλιάνας υπουργού η Ζιζέλ

Επικρίσεις κατά του διάσημου μοντέλου Ζιζέλ Μπούντχεν διατύπωσε η Βραζιλιάνα υπουργός Γεωργίας Τερέζα Κριστίνα Ντίας, με αφορμή σχόλιο της πρώτης περί αποψίλωσης των δασών στη Βραζιλία.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, η υπουργός Γεωργίας της Βραζιλίας κάλεσε την 38χρονη Ζιζέλ «να μην λέει άσχημα πράγματα για τη Βραζιλία χωρίς να έχει γνώση των γεγονότων», τονίζοντας πως «θα έπρεπε να είσαι η πρέσβειρά μας».

Η Ντίας ανέφερε επίσης ότι θα απευθύνει επίσημη πρόσκληση στο διάσημο μοντέλο να αναλάβει καθήκοντα πρέσβειρας της χώρας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ζιζέλ Μπούντχεν, η οποία είναι παντρεμένη με τον αστέρα του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι, ήρθε σε αντιπαράθεση δύο φορές με τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Μισέλ Τεμέρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αντικείμενο τις πολιτικές του για τις προστατευόμενες περιοχές του Αμαζονίου.

Η 38χρονη Ζιζέλ εγκατέλειψε προ δύο ετών την παρασέλα, ωστόσο παραμένει ένα από τα πλέον ακριβοπληρωμένα μοντέλα του πλανήτη, συνεχίζοντας τις φωτογραφήσεις.

Γερμανικής καταγωγής, ξανθιά και με ύψος 1,80 μ., η εκρηκτική Βραζιλιάνα ξεκίνησε την καριέρα της το 1994 στη γενέτειρά της, Χοριζοντίνα, μια κοινότητα της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, στο νότιο άκρο της Βραζιλίας.

Η Ζιζέλ εξακολουθεί να εκπροσωπεί μεγάλες εταιρείες στο χώρο της μόδας, έχει δική της σειρά υποδημάτων και εσωρούχων, ενώ από το 2009 είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως για το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με παλιότερες εκτιμήσεις του περιοδικού Forbes, το ποσό που έχει κερδίσει Ζιζέλ από το modeling, από το 2001, όταν και εκτοξεύτηκε η φήμη της, ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.