Στο Τατόι «έσπασε ο πάγος» ανάμεσα στον βασιλιά Φελίπε και τον Χουάν Κάρλος – Η αγκαλιά πατέρα και γιου στην ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου φαίνεται πως ήταν η αφορμή για να σπάσει ο πάγος ανάμεσα στον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και τον πατέρα του Χουάν Κάρλος που ζει αυτοεξόριστος στο Άμπου Ντάμπι.

Οι σχέσεις του βασιλιά Φελίπε με τον Χουάν Κάρλος είναι ψυχρές και χαρακτηριστικό είναι πως οι δυο άνδρες δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά στη Μητρόπολη Αθηνών, όμως τα πάντα άλλαξαν όταν βρέθηκαν στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο που κατέγραψε η κάμερα του Star, ο βασιλιάς Φελίπε αγκάλιασε εγκάρδια και φίλησε τον πατέρα του Χουάν Κάρλος, ο οποίος λόγω κινητικών προβλημάτων, μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι με ένα μικρό όχημα.

Η κατάσταση της υγείας του Χουάν Κάρλος είναι κακή καθώς χρησιμοποιούσε μπαστούνι για να περπατήσει. Στο πλευρό του τόσο στη Μητρόπολη Αθηνών όσο και στο Τατόι είχε την σύζυγό του και βασιλομήτωρ της Ισπανίας, Σοφία και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Κάθισαν μάλιστα μαζί στην εκκλησία και μιλούσαν κανονικά με την Σοφία να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.