Συμφωνία ΕΕ – Pfizer για ακόμα τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου τις επόμενες δύο εβδομάδες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε συμφωνία με την BioNTech-Pfizer για την προμήθεια ακόμη τεσσάρων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων COVID-19 για τα κράτη μέλη τις επόμενες δύο εβδομάδες κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα μια συμφωνία με την BioNTech-Pfizer, η οποία προσφέρει στα κράτη μέλη συνολικά τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων πριν από το τέλος Μαρτίου, οι οποίες θα παρασχεθούν επιπλέον των προγραμματισμένων παραδόσεων. Αυτό θα βοηθήσει τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να διατηρήσουν τον έλεγχο της διάδοσης νέων παραλλαγών».

Η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στα κράτη μέλη, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. Παρά την τρέχουσα μείωση του αριθμού των θανάτων σε ολόκληρη την ΕΕ, λόγω του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και των πιο ευάλωτων ατόμων, η Επιτροπή ανησυχεί για την ανάπτυξη μιας σειράς σημείων COVID-19 σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτό προκαλείται, ιδίως, από την εξάπλωση νέων παραλλαγών, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές. Το εμβόλιο BioNTech-Pfizer έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι όλων των γνωστών επί του παρόντος παραλλαγών του ιού COVID-19.

Προκειμένου να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να ανταποκριθούν σε αυτές τις εξελίξεις, η Επιτροπή διαπραγματεύτηκε με την BioNTech-Pfizer τη δυνατότητα των κρατών μελών να παραγγείλουν συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων. Η αύξηση των παραδόσεων το Μάρτιο είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς επέκτασης των παραγωγικών ικανοτήτων στην Ευρώπη, η οποία ολοκληρώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.