Συναυλία Λάκη Χαλκιά απόψε στον Βόλο υπέρ του «Ιππόκαμπου»

Στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, εμφανίζεται για μία μοναδική συναυλία σήμερα Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00, ο γνωστός ερμηνευτής και συνθέτης Λάκης Χαλκιάς με τη συνοδεία των μουσικών της ορχήστρας του. Ο Λάκης Χαλκιάς έχει αφήσει το δικό του μοναδικό χνάρι στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας, μέσα από μία σημαντική ποιοτική πορεία.

Ο Λάκης Χαλκιάς
Ο Μιχάλης (Λάκης) Χαλκιάς είναι Έλληνας τραγουδοποιός, μουσικός και τραγουδιστής. Γιος του κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά και της Μαρίκας Χαλκιά, προέρχεται από γνωστότατη οικογένεια του χώρου. Ο ίδιος παίζει πέντε μουσικά όργανα (κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο, τζουρά και ούτι), ενώ ασχολείται με το τραγούδι από την ηλικία των επτά ετών. Ο Λάκης Χαλκιάς έχει συνεργασθεί κατά καιρούς με τα σπουδαιότερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως τους τραγουδιστές Σωτηρία Μπέλλου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Στέλιο Καζαντζίδη, Λουκιανό Κηλαηδόνη κ.ά. και τους δημιουργούς Γιάννη Παπαϊωάννου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκο Βαμβακάρη, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Χρήστο Νικολόπουλο κ.ά. Κορυφαία στιγμή της σταδιοδρομίας του, αποτέλεσε, η παρουσίαση του έργου του “2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική, από τον Όμηρο μέχρι σήμερα”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο, στις 28 Μαΐου του 2002.

Η συναυλία
Ο Λάκης Χαλκιάς το βράδυ της Τετάρτης και σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου ερμηνεύει με τον μοναδικό του τρόπο δημιουργίες των Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου και άλλων συνθετών, καθώς και δημοτικά τραγούδια.
Συμμετέχει η χορωδία των μαθητριών και μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας». Τα παιδιά του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» με ενθουσιασμό για την αποδοχή της πρόσκλησης του Σχολείου τους προς τον εκλεκτό ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά, προετοιμάζουν τη μουσική παρουσία τους με τραγούδια διαχρονικά και άξια
θαυμασμού όπως, «Μαλαματένια λόγια», «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Τη Ρωμιοσύνη», «Παιδιά της Σαμαρίνας», κ.ά. υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του συνθέτη και πιανίστα κ.Ηλία Χατζόγλου .
Η Διοργάνωση συντονίζεται από το δραστήριο Σωματείο Φίλων, Γονέων και Αποφοίτων «Προμηθέας».
Η είσοδος είναι 5 ευρώ και τα έσοδα είναι μία κοινωνική προσφορά για το Σωματείο «Ιππόκαμπος».
Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων και εισιτηρίων στη Γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων « Προμηθέας». Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου & Δημητρίου Χατζή, Νέα Ιωνία (έναντι Αστυνομικής Διεύθυνσης).

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2421064888

Καθώς και στην Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων, Γονέων & Αποφοίτων «Προμηθέας», κυρία Χ. Αγριγιάνννη (τηλ. 6946842888).

Μία μοναδική βραδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, όπου η δωρική φωνή του Λάκη Χαλκιά με σεβασμό προς τις αιώνιες αξίες του Αγώνα, θα μας μεθύσει «με τ’αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.