Το 60% των Ευρωπαίων βλέπει όφελος στην ΕΕ – οι μισοί Έλληνες όμως όχι

Το 60% των Ευρωπαίουν θεωρούν πως η συμμετοχή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επωφελής, ωστόσο οι Έλληνες (μαζί με τους Κύπριους) πιστεύουν κατά πλειοψηφία το αντίθετο -το 52% στις δύο χώρες θεωρεί πως η συμμετοχή στην ΕΕ δεν έχει ωφελήσει.

Συνολικά ωστόσο, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι, πιστεύοντας κατά πλειοψηφία πως «τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση».

Τα παραπάνω είναι συμπεράσματα της διευρωπαϊκής έρευνας Parlemeter που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου.

Στην ερώτηση αν «αυτή την στιγμή τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση», το 54% σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό δείγμα απαντά πως κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση -ποσοστό μάλιστα που ενισχύεται κατά 13 μονάδες σε σχέση με πέρυσι.

Μόνο το 25% απαντά πως τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση (ενίσχυση τριών μονάδων) ενώ το 11% απαντά αυθόρμητα «ούτε το ένα ούτε το άλλο» (λιγότεροι κατά 14 μονάδες σε σχέση με πέρυσι) και ένα 10% επιλέγει το «δεν γνωρίζω».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.