Τραμπ: Παραγωγική η συζήτηση με τη Μέρκελ

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συζήτηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ο Αμερινανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμ, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες πρέπει να εργαστούν από κοινού για την προστασία των λαών τους από εξτρεμιστικές επιθέσεις και στη μάχη κατά του ISIS. Υπογράμμισε τη στήριξη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ καθώς και το ότι είναι «άδικο» για τη χώρα του να μην καλύπτουν όλες οι χώρες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Συμμαχία.
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο Τραμπ είπε ότι πρόκειται για προνόμιο και όχι για δικαίωμα, ενώ προέχει η ασφάλεια των πολιτών.
Η συζήτηση των δύο ηγετών επεκτάθηκε και στα εργασιακά, ενώ ευχαρίστησε την καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ για την προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής λύσης στην Ουκρανία.
Έκανε λόγο για στενή φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας η οποία είναι χτισμένη πάνω σιτς κοινές αξίες. «Η συμμαχία μας είναι θεμέλιο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον» είπε ο Τραμπ.
Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα έχουν καταλογιστεί για οικονομική απομόνωση ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι «δεν είμαι υπέρ της οικονομικής απομόνωσης αλλά υπέρ του δίκαιου εμπορίου. Οι ΗΠΑ έχει αδικηθεί», ενώ δεν παρέλειψε να διερωτηθεί για το «ποιες εφημερίδες διαβάζουν» όσοι σχηματίζουν αυτή την άποψη περί απομονωτισμού, κάνοντας αναφορά για «ψεύτικες ειδήσεις».
Εξέφρασε την εμπιστοσύνη πως οι εμπορικές σχέσεις με τη Γερμανία θα εξελιχθούν πολύ καλά, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί νίκη αλλά δικαιοσύνη, ενώ άσκησε κριτική κατά της εμπορικής συμφωνίας NAFTA με το Μεξικό και τον Καναδά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.