Τζακ Μα: Ο σινο-αμερικανικός πόλεμος το πιο ανόητο πράγμα στον κόσμο

Ο σινο-αμερικανικός εμπορικός πόλεμος είναι «το πιο ανόητο πράγμα στον κόσμο». Το σχόλιο ανήκει στον Τζακ Μα, ιδρυτή της Alibaba, της μεγαλύτερης, βάσει κεφαλαιοποίησης εταιρείας όχι μόνο στην Κίνα, αλλά συνολικά στην Ασία. Έγινε δε από το βήμα της διεθνούς εμπορικής έκθεσης της Σαγκάης, όπου νωρίς το πρωί μίλησε και ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίγνκ, προσπιζόμενος το ελεύθερο εμπόριο και δεσμευόμενος για άνοιγμα των αγορών.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 250 δισ. δολαρίων και οι Κινέζοι έχουν απαντήσει με δασμούς σε εισαγωγές αξίας 110 δισ. δολαρίων. Παρόλα αυτά το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ απέναντι στον δράκο διευρύνεται αντί να μαζεύει, ενώ ο αντίκτυπος των δασμών γίνεται αισθητό σε πολυεθνικές και αγορές ανά τον πλανήτη.

Ο Τζακ Μα επικρότησε την στροφή της Κίνας σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που στηρίζεται λιγότερο σε εξαγωγές, καθώς όπως είπε, αν και ενέχει πόνο για αρκετές επιχειρήσεις, δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για τους καταναλωτές. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την καινοτομία, αλλά να την στηρίζει ακόμη και εάν αυτή απειλή παλαιά, συντεχνιακά συμφέροντα.

«Η άποψή μου είναι, μην ανησυχείτε για την τεχνολογία. Οι άνθρωποι που ανησυχούν για την τεχνολογία είναι πρώτον οι ηλικιωμένοι, δεύτερον η κυβέρνηση και τρίτον οι επιτυχημένοι. Τη μισούν και ανησυχούν» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δεν έχω δει ποτέ νέους ανθρώπους να ανησυχούν για την τεχνολογία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.