Βαλς υπέρ Μακρόν και όχι Αμόν εάν χάσει το χρίσμα;

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κεντρώου πρώην υπουργού του, Εμανουέλ Μακρόν, ο τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, σε περίπτωση που ο ίδιος δεν λάβει το χρίσμα της Κεντροαριστεράς εν όψει προεδρικών εκλογών.
Ο κ. Βαλς, εκπρόσωπος της θεωρούμενης ως δεξιάς τάσης στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, αντιμετωπίζει την Κυριακή τον εκπρόσωπο της αριστερής τάσης του κόμματος, επίσης πρώην υπουργό του, Μπενουά Αμόν, με τον νικητή να χρίζεται υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με την υποστήριξη των Σοσιαλιστών, των Οικολόγων και του Ριζοσπαστικού Κόμματος της Αριστεράς.
«Βρίσκομαι στην καρδιά του προοδευτικού κινήματος – το οποίο αρχίζει από τον Αμόν και φθάνει ως τον Μακρόν και θα εργαστώ για ενότητά του», απάντησε ο σοσιαλιστής πολιτικός, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να χάσει το χρίσμα από τον κ. Αμόν.
Ο σοσιαλφιλελεύθερος, κεντρώος κ. Μακρόν θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Γαλλίας ως ανεξάρτητος, χωρίς να εμπλακεί στον προκριματικό αγώνα της Κεντροαριστεράς και ζητεί υποστήριξη τόσο από σοσιαλιστές, όσο και από κεντρώους και φιλελεύθερους κεντροδεξιούς.
Η υποψηφιότητά του είναι η μόνη η οποία μέχρι στιγμής απειλεί τα δύο φαβορί για τον β’ γύρο των εκλογών, τον συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιο της Κεντροδεξιάς και την Μαρίν Λεπέν, υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.