Υπέρ των κυρώσεων σε χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες ο Μοσκοβισί

Υπέρ της πρότασης για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εναντίων των χωρών της Ε.Ε. που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες τάχθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε ότι η μεταναστευτική πίεση που δέχεται η Ε.Ε. δεν είναι ίδια με αυτή που αντιμετώπισε το 2015 και ότι όσες χώρες ισχυρίζονται κάτι τέτοιο «δεν λένε την αλήθεια», ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στην πρόταση να επιβάλλονται κυρώσεις στις χώρες της Ε.Ε. που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες.

«Δεν μπορούμε να έχουμε χώρες που ωφελούνται μαζικά από την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μαζικά εκφράζουν τον εθνικό εγωισμό τους όταν πρόκειται για μεταναστευτικά ζητήματα» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την παραπάνω πρόταση, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV: «Μάλλον τη στηρίζω».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος πρόσθεσε μάλιστα ότι η τρέχουσα κρίση είναι περισσότερο πολιτική παρά μεταναστευτική. «Η πιο οξεία μεταναστευτική κρίση είναι πίσω μας. Το 2015 περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ήρθαν στην ήπειρό μας και ζήτησαν άσυλο. Κυρίως ήρθαν στην Ελλάδα από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν», εξήγησε ο Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη άρχισε να μειώνεται από το 2016. Το 2016 περίπου 369.000 μετανάστες ήρθαν στην Ευρώπη, ενώ το 2017 ο αριθμός μειώθηκε σε περίπου 140.000 ανθρώπους. Από την αρχή του έτους 28.000 μετανάστες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει στην Ευρώπη, επισήμανε ο Μοσκοβισί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.