ΥΠΕΞ για επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: «Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια»

cnn.com

«Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια» τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή», σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικών στην ίδια ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών».

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της Κυριακής (14.4.2024) αναμένεται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, με τον Νίκο Δένδια να επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα.

Μετά τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διακόπτει το ταξίδι του στις ΗΠΑ και έτσι δεν θα παραστεί στην καθιερωμένη παρέλαση των ομογενών στη Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.