Υποχρεωτική η μάσκα σε δημόσιους χώρους στο Μόναχο

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους επέβαλε πριν από λίγο η πόλη του Μονάχου, μετά τη νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη βαυαρική πρωτεύουσα και την μεγάλη συγκέντρωση πολιτών σε ανοιχτούς χώρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, έπειτα από συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων του Μονάχου, αποφασίστηκε η επιβολή της χρήσης προστατευτικής μάσκας σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους και δρόμους της πόλης, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού. Επιπλέον, την Πέμπτη τίθενται εκ νέου σε ισχύ περιορισμοί που αφορούν την κοινωνική ζωή των πολιτών στο Μόναχο: μόνο πέντε άτομα από έως και δύο νοικοκυριά επιτρέπεται να συναντώνται είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο χώρο και αυτό αφορά, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Ντίτερ Ράιτερ, και τις επιχειρήσεις γαστρονομίας.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ επέκρινε την συγκέντρωση πολλών ατόμων σε εστιατόρια κατά το Σαββατοκύριακο, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη αυστηροποίηση των κανόνων χρήσης μάσκας σε ολόκληρο το κρατίδιο ενόψει και της πτώσης της θερμοκρασίας. Εισηγήθηκε μάλιστα την σύγκληση νέας διάσκεψης των Πρωθυπουργών των ομόσπονδων κρατιδίων με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, προκειμένου οι δράσεις να συντονιστούν σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ο κ. Σέντερ εντόπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα στις «ιδιωτικές εκδηλώσεις», όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων σε περιορισμένο χώρο. «Όταν δεν βοηθά η λογική, τότε πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών και η αποτροπή περαιτέρω περιορισμών στην οικονομία», τόνισε ο βαυαρός Πρωθυπουργός, ενώ, αναφερόμενος στο ποδόσφαιρο, κάλεσε τους οπαδούς της Μπάγερν Μονάχου να μην ταξιδέψουν στην Βουδαπέστη για τον τελικό του Super Cup εναντίον της Σεβίλλης, ο οποίος θα διεξαχθεί την Πέμπτη στην Βουδαπέστη.

Χθες τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Μόναχο ξεπέρασαν το όριο των 50 ανά 100.000 εντός επτά ημερών, φθάνοντας τα 55,6. Σε ανάλογη πορεία βρίσκεται η περιοχή Κρόιτσμπεργκ-Φρίντριχσχάιν στο Βερολίνο (50,8), με την υπουργό Υγείας Ντιλέκ Καλαϊτσί να εκφράζει την ανησυχία της για την δυσκολία ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων, αλλά και για την αύξηση του αριθμού των νεαρών ατόμων που βρίσκονται θετικά στον κορωνοϊό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.