Χέντερσον: Το νησί με τα περισσότερα σκουπίδια στη Γη

Τα περισσότερα σκουπίδια στον κόσμο δέχεται, σύμφωνα με ερευνητές, το απομονωμένο νησί Χέντερσον στον Νότιο Ειρηνικό.

Στο ακατοίκητο νησί -το οποίο ανήκει στο σύμπλεγμα των νήσων Πίτκαιρν, κάπου ανάμεσα στο Περού και τη Νέα Ζηλανδία-, βρίσκονται περίπου 18 τόνοι πλαστικού, ενώ κάθε μέρα στις ακτές του ξεβράζονται 13.000 «καινούρια» σκουπίδια, σύμφωνα με το Euronews.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τασμανίας, το 68% των απορριμμάτων δεν είναι καν ορατό, καθώς είναι θαμμένο σε βάθος δέκα εκατοστών στην άμμο.

Πάντως, παρά τη ρύπανση του περιβάλλοντος, καβούρια και άλλα πλάσματα της βιοποικιλότητας του νησιού φαίνεται πως κατορθώνουν να… συνυπάρχουν με τα πλαστικά, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις έκαναν «σπίτι» τους μπουκάλια, κουτιά καλλυντικών αλλά και κούκλες.

Οι Νήσοι Πίτκαιρν, συνολικής έκτασης 47 τετρ. χλμ. (μαζί με τα χωρικά ύδατα), θεωρούνται η πιο απομονωμένη κτήση της Βρετανίας.

Το σύμπλεγμα αποτελείται από τέσσερα ηφαιστειακά νησιά, το Πίτκαιρν των περίπου 50 κατοίκων (το μόνο κατοικημένο), το Οουίνο, το Ντούσι και το Χέντερσον, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.