«Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες»

Εκδήλωση στο Βόλο την Δευτέρα 21 Μαρτίου

Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου η χώρα μας θα βρεθεί στο κέντρο του ποιητικού ενδιαφέροντος υλοποιώντας μια δράση με θέμα «ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ».

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΚΥΚΛΟ ΠΟΙΗΤΩΝ, ένα δίκτυο ποιητών που οργανώθηκε σε είκοσι πόλεις της Ελλάδας και συνεχίζει να επεκτείνεται, και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.
Συνδιοργανωτής είναι η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ και ο ιστότοπος https://www.facebook.com/RefugeesWelcomeGR/publishing_tools και υποστηρίζεται από το Παγκόσμιο Κίνημα Ποίησης (World Poetry Movement) με έδρα το Μεντεγίν της Κολομβίας. Προβλέπεται η συμμετοχή χωρών από όλες τις ηπείρους.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η τοποθέτηση του καθενός μπροστά στο προσφυγικό ζήτημα και η συνεπακόλουθη με όποια μορφή δράση.

Η εκδήλωση στην πόλη του Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ώρα 19.00 στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα με υπεύθυνη διοργάνωσης την Έλενα Ψαραλίδου. Στην εκδήλωση συνεργάζεται η ΑΡΣΙΣ, ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ .

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει απαγγελίες από την ποιητική σκηνή VOLOS POETRY SLAM, απαγγελίες ποιημάτων / ένα ποίημα από κάθε συμμετέχοντα ποιητή, ιστορίες προσφύγων από την ΑΡΣΙΣ, παροιμίες από το Αφγανιστάν μεταφρασμένες από την Μαρίνα Μόγλη, βιντεοαπεικόνιση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα Destination Unknown της Νατάσσας Καρακατσάνη, βιντεοκλίπ και ζωντανή μουσική, βιωματικό εργαστήρι με θέμα τον αποκλεισμό από την Δάφνη Φιλίππου.

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με ένα ποίημα με θέμα τους πρόσφυγες , καθώς και οι μουσικοί που επιθυμούν εθελοντικά να συμμετέχουν στην εκδήλωση να δηλώσουν συμμετοχή και να καταθέσουν το ποίημα τους στην γραμματεία του ΔΙΑΥΛΟΥ (Τοπάλη και Δημητριάδος) μέχρι Παρασκευή 11 Μαρτίου .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.