«Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ..»

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου

«Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ..» είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, Πλατεία Ρήγα Φεραίου, σε συνεργασία με την Ηπειρωτική Αδελφότητα Νομού Μαγνησίας, την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Ρήγα Φεραίου, το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, κ. Δημήτρης Βλαχοπάνος, προσεγγίζει με αυτό το μυθιστόρημα μια αληθινή ιστορία από το Κομμένο της Άρτας. Το βιβλίο είναι μια μυθιστορηματική ανάπλαση του ματωμένου γάμου της Αλεξάνδρας, με τον οποίο σφραγίστηκε το έγκλημα πολέμου των ναζί στρατιωτών, εναντίον του Κομμένου Άρτας, το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου 1943. Ένας πραγματικός γάμος μέσα στη φωτιά και τη βία της κατοχής. Μια εκκαθαριστική επιχείρηση Ζάλμιγκερ με σφαγές στην Ήπειρο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος κ. Ρωσσάνα Πώποτα και θα προλογίσει με την ομιλία του ο Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου των Γερμανικών οφειλών κ. Δημήτρης Χατζαρόπουλος και μέλος του Δ.Σ. στο Δίκτυο Μαρτυρικών πόλεων και χωριών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κ. Γεωργία Τοκαλή, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης και εκπρόσωποι των μαρτυρικών χωριών Δράκειας, Ν. Αγχιάλου, Κερασιάς και Ριζομύλου.

Η Ηπειρωτική Αδελφότητα του Νομού Μαγνησίας συνεχίζει να τιμά ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, Ηπειρώτες συγγραφείς, λόγιους και γενικά καλλιτέχνες και δίνει την ευκαιρία στους πολίτες και τους Ηπειρώτες της πόλης μας να αναμνησθούν των οικείων τους προσώπων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.