«Αυγουστιάτικες παρακλήσεις»… στη Μακρινίτσα

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ ξεκινά στην ουσία ο κύκλος εκδηλώσεων του νεοσύστατου φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» δεδομένου ότι οι προγραμματισμένες για τις προηγούμενες ημέρες , στην Επισκοπή και στην Ζαγορά, λόγω του καιρού ματαιώθηκαν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι επαΐοντες περί την Ψαλτική τέχνη, αλλά και το κοινό αναμένουν τους Μουσικολογιώτατους Διδασκάλους και Μαΐστορες Γρηγόρη Νταραβάνογλου και Εμμανουήλ Καρπάθιο, μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες τους, Γιώργο Παππά στο λαούτο και Γιώργο Βασιλάκη στο βιολί , να παρουσιάσουν σε πρώτη εμφάνισή τους στην περιοχή μας το θαυμάσιο πόνημά τους, το Αυγουστιάτικο CD με τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγιά μας, πολλά άσματα και μοιρολόια του «Πάσχα του Καλοκαιριού» και πολλά μουσικά μέλη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο νεοσύστατος φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» , στοχεύει να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου, μετά την Ακολουθία των Παρακλήσεων όπου προηγουμένως θα λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος , αλλά και να απαλύνει το πόνο από την ανημποριά των πιστών και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στις οποίες σήμερα βιώνουν, διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων επιπέδου που θα γίνονται σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Σκοπός να ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα , να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών.

Επιπλέον θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο , αναδεικνύονται «κρυμμένοι» εξαιρετικοί θρησκευτικοί και πολιτισμικοί χώροι , που ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει καλύτερα.

Η επόμενη μουσική συναυλία θα είναι στη Μονή της Πάου Αργαλαστής , το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής 10 Αυγούστου , με το μουσικό συγκρότημα «ΙΩΝΙΑ» και τραγούδι από τον Βασίλη Αγροκώστα.
Απώτερος σκοπός και στόχος της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», οι εκδηλώσεις αυτές να αγκαλιαστούν από τους ανθρώπους, να καθιερωθούν και να επαναλαμβάνονται κάθε Δεκαπενταύγουστο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.