Αφιέρωμα στο Σμυρνέϊκο τραγούδι

Από τη Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας και τη Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας "ΙΩΝΕΣ"

Η Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας και η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας “ΙΩΝΕΣ”, σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο “Σμυρνέϊκο Τραγούδι”, με αποκριάτικο χρώμα, την Τετάρτη 9 Μαρτίου & ώρα 7 μμ, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.
Μέσα από τους χορούς, τα τραγούδια, τη ζωντανή μουσική, τα μουσικοθεατρικά δρώμενα και τις παλιές μορφές ζωής, προβάλλεται επί σκηνής αυτό που ονομάστηκε “Σμυρνέικο Τραγούδι”.
Οι θεατές λοιπόν αυτής της μουσικοχορευτικής, με χρώμα αποκριάτικο, εκδήλωσης, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το τραγούδι της Σμύρνης, της “μουσικομάνας” της Ανατολής, της “εύθυμης καρδιάς της Ιωνίας”, κατά τον ιστορικό Πολ. Ενεπεκίδη, όπως αυτό έφτασε στα σοκάκια και τις γειτονιές των προσφύγων, στη νέα τους πατρίδα και συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι λειτουργικό και να αγγίζει το αίσθημα πολλών, είτε ως παραδοσιακό, είτε ως αστικό, είτε ως ρεμπέτικο.
Η βραδιά της 9ης Μαρτίου 2016 & ώρα 7 μμ, συνυφαίνεται από τους 50 χορωδούς της Χορωδίας Εκπαιδευτικών, με τη διεύθυνση και διδασκαλία της Στάσας Τζάλλα ● από τους χορευτές των τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών της Εστίας “ΙΩΝΕΣ”, με διδάσκουσα τη Μαρία Κατσιαρδάνη ● από την υψίφωνο Στέλλα Κοπάνου, η οποία ερμηνεύει αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες, όπου στο πιάνο συνεδεύει η Νεκταρία Παπαδημητρίου ● από την Αμουτζοπούλου Νίτσα στο παραδοσιακό τραγούδι ● και από 5μελή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, με τον Γεωργαλιό Ζήση (κανονάκι), Γεωργίου Στέφανο (βιολί), Βουτσιλά Δανάη (σαντούρι), Σπανοδήμο Γιώργο (ούτι) και Μπάρμπη Φανή (κρουστά και τραγούδι). Τέλος την επιμέλεια της Σκηνοθεσίας έχει ο Ευάγγελος Κακάλιας και τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης η μαέστρος Στάσα Τζάλλα, μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.