Βραδιά Ρόταρυ στο Βόλο με την Γιώτα Κούγιαλη

Με θέμα: «H Παιδική Λογοτεχνία εχθές και σήμερα»

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου «ΑΡΓΩ», στην καθιερωμένη ροταριανή βραδιά την Δευτέρα 4 Απριλίου στο «ΠΑΡΚ», παρακολούθησε από το βήμα του ομίλου την ομιλία της Βολιώτισσας συγγραφέας Γιώτας Κούγιαλη με θέμα: «H Παιδική Λογοτεχνία εχθές και σήμερα».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Γιώτα Κούγιαλη γεννήθηκε στο Προμύρι Μαγνησίας και ζει στο Βόλο. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1991 με ευθυμογραφήματα, διηγήματα και άρθρα της σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει δύο μυθιστορήματα, τέσσερα εγχειρίδια για εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων τα τρία είναι σε συνεργασία, και δώδεκα βιβλία για παιδιά. Είναι ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚεΒιΜαΣυ).

Η συγγραφέας με αδρές γραμμές μας έδωσε μία εικόνα για τη διαδρομή και εξέλιξη της Παιδικής Λογοτεχνίας, για την οποία τελικά ξέραμε ελάχιστα.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να απολαύσουμε το τελευταίο δημιούργημά της, την «ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ σε κόμικ», που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας.

Με την αφήγηση και ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου γίναμε και εμείς παιδιά για λίγο. Μας εξέπληξε ο διαφορετικός τρόπος προσέγγισης του τοπικού μας μύθου, τον οποίον η συγγραφέας συνέδεσε με χιούμορ με τη σημερινή εποχή.

Την ευχαριστούμε θερμά και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο συγγραφικό της έργο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ροταριανοί του Ροταριανού Ομίλου Βόλου: ο εισερχόμενος πρόεδρος Στυλιανός Μαραβέγιας ο προ-πρόεδρος Γιώργος Άνθης, νέοι του Ομίλου Ροταράκτ Βόλου: Ιωάννης Καβατζίδης, Αθηνά Ελευθερίου, Αντώνης Ξόγνος και φίλοι καλεσμένοι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.