Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την κάρτα αλληλεγγύης

Πρόγραμμα δωρεάν εισόδου σε όλα τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της επικράτειας για τους 400.000 δικαιούχους της «κάρτας αλληλεγγύης», ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Όπως διευκρίνισαν οι υπουργοί, το πρόγραμμα δωρεών εισόδου αφορά όλα τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και η διάρκειά του είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διάρκεια ισχύος της κάρτας αλληλεγγύης.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι είναι σε εξέλιξη οι συνεννοήσεις με τους αρμόδιους φορείς για να δοθεί στους φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών (ΚΘΒΕ, Εθνικό Θέατρο κ.λπ.) πάσο δωρεάν μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και ότι έως τα μέσα Απριλίου το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, θα διοργανώσει μεγάλη συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την ενίσχυση των προσφύγων. Λεπτομέρειες για τη συναυλία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Για τις δωρεάν μετακινήσεις φοιτητών κρατικών καλλιτεχνικών σχολών, ο υπουργός Πολιτισμού επισήμανε πως οι συζητήσεις με τους αρμόδιους οργανισμούς είναι σε εξέλιξη, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος.

«Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι κάτι το οποίο προστίθεται σε εκείνους που έχουν τη σχετική ευμάρεια, ώστε να ασχοληθούν δευτερογενώς με τα θέματα του πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι συνθήκη ζωής ακόμα και στη μεγαλύτερη ανέχεια ή και μπροστά στον θάνατο. Είναι ό,τι συγκροτεί την ανθρωπινότητα ως ανθρωπινότητα, την ύλη και το πνεύμα μαζί. Από εκεί και πέρα, μπορεί δευτερευόντως, και είναι σημαντικό και αυτό, να φέρει πρόσθετα χρήματα, και διά του τουρισμού, και με άλλους τρόπους στη χώρα», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο κ. Μπαλτάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.