«Η γυναίκα της Ζάκυθος» στο Βόλο

Παράσταση βασισμένη στο έργο του Διονύσιου Σολωμού

Στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδας θα παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Αυγούστου (ώρα έναρξης 21:15) η παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» που περιοδεύει σε αρχαία θέατρα όλης της Ελλάδας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014.

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Δήμος Αβδελιώτης «η συνεργασία του Ελληνικού Φεστιβάλ με το ΔΙΑΖΩΜΑ και τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης, υπηρετεί την ιδέα της επαναλειτουργίας αρχαίων θεάτρων, διάσπαρτων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το κοινό να επανακτήσει τη ζωντανή του σχέση με αυτά τα σπουδαία μνημεία μέσα από τη βιωματική εμπειρία της συγκίνησης που μπορεί να προσφέρει η θεατρική τέχνη. Παράλληλα, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι θα ακουστεί ο λόγος του Διονυσίου Σολωμού στους ίδιους χώρους όπου ακούστηκε και ο λόγος του Αισχύλου, στη δραματουργία του οποίου εθήτευσε πιστά ο εθνικός μας ποιητής.

Θεατρική Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης, Mουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης, Ενδύματα: Αριστείδης Πατσόγλου, Ερμηνεύει η Όλια Λαζαρίδου, Άγγελος: Δανάη Ρούσσου, Φάσμα Ελευθερίας: Κατερίνα Χαρμάνη.
Προπώληση Εισιτηρίων: Public, βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου και στο χώρο της εκδηλωσης. Τιμή εισιτηρίου: 15€. Πληροφορίες www.greekfestival.gr, tickets.greekfestival.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.