Θεατρική παράσταση «Σύγχρονη Λυσιστράτη»

Σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βόλου οι μαθητές του Γ2 Γυμνασίου θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Σύγχρονη Λυσιστράτη», μια πρωτότυπη δημιουργία βασισμένη στην αρχαία κωμωδία «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη. Οι θεατρικοί ρόλοι διδάχτηκαν στο μάθημα της Θεατρολογίας και η θεατρική παράσταση εντάχθηκε στο ευρύτερο πλαίσιο Πολιτιστικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Όπως αναφέρεται, «η «Σύγχρονη Λυσιστράτη» είναι μια αναπροσαρμογή του αριστοφανικού κειμένου στις σημερινές κοινωνικές συνθήκες και σε κάποια από τα πολλά προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Η κεντρική ιδέα, αντίδραση των γυναικών στις παράλογες και μη ειρηνικές πολιτικές επιλογές των ανδρών με επικεφαλής τη Λυσιστράτη, παραμένει η ίδια.

Παρακολουθούμε λοιπόν τις ηρωίδες μας να λένε ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στον πόλεμο και στην αυθαιρεσία κάθε είδους εξουσίας και ένα εξίσου ηχηρό «ΝΑΙ» στην ενότητα του λαού μπροστά στα κοινά προβλήματα.
Υπεύθυνες καθηγήτριες του Πολιτιστικού Προγράμματος «Σύγχρονη Λυσιστράτη» είναι η φιλόλογος Κάτια Κολλάτου (σκηνοθεσία), η μουσικός Ευσταθία Γκαβαλέκα (μουσική επιμέλεια) και η φιλόλογος Αθανασία Τσαβέ (τεχνική υποστήριξη).

Το Πρόγραμμα στηρίζει τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Make -A- Wish» (Κάνε-Μια- Ευχή) Ελλάδος. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.